У Києві презентують нарис про сакральний живопис України

30.05.2013, 15:14
У Києві презентують нарис про сакральний живопис України - фото 1
5 червня в київській книгарні «Є» (вул. Лисенка 3) о 18.00 видавництво «Темпора» презентуватиме книгу «На перехресті духу і світу. Короткий нарис про сакральний живопис України» релігієзнавця і філософа Катерини Новікової.

афіша.jpg5 червня в київській книгарні «Є» (вул. Лисенка 3) о 18.00 видавництво «Темпора» презентуватиме книгу «На перехресті духу і світу. Короткий нарис про сакральний живопис України» релігієзнавця і філософа Катерини Новікової.

Книга є спробою розкрити особливості українського сакрального мистецтва як богословського і мистецького феномену, розглядаючи його від часу Київської Русі до наших днів.

Представлений погляд на українське сакральне мистецтво виявляє міждисциплінарний характер вивчення ікони. Адже стає предметом досліджень не тільки мистецтвознавців, але й теологів, філософів, істориків та етнографів. Український сакральний живопис становить справжній приклад релігійного і культурного діалогу. Відтак ікону можна визнати однією з найважливіших основ екуменічного діалогу.

Презентація відбудеться за участі філософа професора, д-ра філ. н. Сергія Пролєєва наукового співробітника Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України та президента Українського філософського фонду, теолога д-р філ. н. Юрія Чорноморця – професора кафедри культурології  НПУ ім. М. П. Драгоманова та історика Анатолія Горового – старшого наукового співробітника науково-дослідницького відділу музейних проектів та програм Національного заповідника Києво-Печерська лавра.

Детальніше про книгу «На перехресті духу і світу. Короткий нарис про сакральний живопис України» читайте в огляді Тараса Антошевського.