Анонс: про лики Церкви подискутують в Ірпіні

13.05.2013, 09:35
Прикладний міжконфесійний семінар «10 ликів сучасної церкви» відбудеться 18 травня в Ірпені. Організаторами заходу виступили Асоціація «Духовне відродження» та інтернет-журнал "Ідеї для Бога".

Прикладний міжконфесійний семінар «10 ликів сучасної церкви» відбудеться 18 травня в Ірпені. Організаторами заходу виступили Асоціація «Духовне відродження» та інтернет-журнал "Ідеї для Бога".

Учасникам одноденного заходу буде запропоновані доповіді українських богословів, релігієзнавців і журналістів на 10 тем, об'єднаних загальною проблематикою Церкви як сукупності різноманітних ликів або вимірів, за допомогою яких вона контактує з багатогранним зовнішнім світом.

"Суспільство досить часто зустрічається не з усією Церквою, а з якою-небудь її частиною. Проведення такого заходу, ми сподіваємося, стане мостом між сучасними церковними спільнотами та українським суспільством », — коментує Борис Волков, виконавчий віце-президент Асоціації «Духовне відродження».

Найважливіша частина семінару — наступна після доповідей дискусія між учасниками зустрічі.

"Будучи віруючими людьми, ми не завжди розуміємо світ, в якому живемо. Тому важливо генерувати дискусійні майданчики для обміну думками, досвідом. Це допоможе нам формувати порядок денний і більш впевнено дивитися в майбутнє", — розповідає про актуальність заходу засновник інтернет-журналу Ideas4God.com Віктор Єлісєєв.

На зустрічі будуть аналізуватися погляди на Церкву як на:

  • Спільноту учнів (освіта)
  • Інформаційне середовище (ЗМІ та інтернет)
  • Соціально-політичний організм (політика і богослов'я звільнення)
  • Богословську різноманітність (emerging church)
  • Інститут лобіювання цінностей (PR та GR)
  • Екуменічне братство (міжконфесійні відносини)  та інші виміри сьогоднішньої церкви.

Основна мета семінару — вільна дискусія на тему багатогранності сучасної Церкви і відкриття публіці нових мислячих доповідачів-християн, здатних відстоювати свою оригінальну точку зору на церкву.

До участі зустрічі запрошуються священнослужителі, богослови, журналісти, а також християни, зацікавлені проблемами сучасної Церкви в суспільстві.

Реєстрація здійснюється за посиланням.

Місце проведення — конференц-зал Асоціації «Духовне відродження»: Україна, м. Ірпінь, вул. Суворова, (044) 233 72 22. Вхід — вільний.

Деталі конференції — на сайті Ideas4God.com або за телефоном (096) 9519128 (Олексій Гордєєв), [email protected]; (066) 922 53 89 (Микола Малуха)