• Головна
  • Новини
  • У травні лікарі-християни зустрінуться для обговорення медичних проблем...

У травні лікарі-християни зустрінуться для обговорення медичних проблем

26.04.2013, 12:36
Під Києвом з 9 по 12 травня відбудеться Перший конгрес медиків християн Східної Європи. Ініціаторами заходу виступають профільні медичні асоціації України, Росії, Білорусі та Міжнародна християнська медична асоціація за підтримки Асоціації «Духовне відродження» (АДВ).

Під Києвом з 9 по 12 травня відбудеться Перший конгрес медиків християн Східної Європи. Ініціаторами заходу виступають профільні медичні асоціації України, Росії, Білорусі та Міжнародна християнська медична асоціація за підтримки Асоціації «Духовне відродження» (АДВ).

Найбільш представницький, за словами організаторів, форум пройде під гаслом «Єдність у служінні, любов у дії!». «На відміну від попередніх медичних конференцій цей Конгрес має значно більший масштаб і відвідується делегатами з 9 країн, - зазначає Роман Смірний, Голова молодіжної Асоціації християн-медиків України. Вони все більше і більше розуміють, що їхній фах має значний потенціал у благовісті невіруючим пацієнтам».

За словами ініціаторів зустрічі, основні цілі заходу – об'єднання медиків-християн у спільному служінні суспільству, професійній взаємній підтримці та детальне обговорення складних етико-медичних питань у світлі Біблії і професії.

«Працівники у сфері медицини сьогодні - це прошарок суспільства, який є в пострадянських реаліях об'єктом як подяки за порятунок, лікування, допомогу, так і скарг через часто неуважне ставлення та байдужість. Ми віримо, що християнський імпульс може повністю перетворити і цю корумповану і забюрократизовану область», - коментує необхідність проведення заходу Борис Волков, виконавчий віце-президент АДВ.

Усвідомлюючи важливість і відповідальність дорученої Богом справи - лікувати тіла і душі пацієнтів, - організатори Конгресу запрошують до участі лікарів, студентів медичних вузів і християн, які працюють у сфері охорони здоров'я.

Планується участь медичних працівників як з приймаючої країни, так і з Росії, Білорусії та Великобританії. Мова проведення - російська.

На пленарних зустрічах, семінарах та інтерактивних дискусіях будуть розглядатися наступні питання:

Виклики сучасної медицини

Етичні аспекти вакцинації

Біблійні та медичні аспекти гомеопатії та альтернативної медицини

Етичні та медичні аспекти генної інженерії

Медичні, психологічні та духовні аспекти депресії

Як проявляти свою віру в професії (свідоцтво про Євангеліє колегам)

Роль і місце психології в церкві

Біблійне відношення до зародження життя і планування сім'ї

Інші питання, що стосуються взаємодії християнського світогляду і медичних професійних питань.

Оскільки кількість місць для учасників обмежена 400 місцями, організатори просять наперед поінформувати про бажання взяти участь у Конгресі шляхом реєстрації на сайті cmcongress.org. Вартість реєстрації залежить від терміну реєстрації та статусу учасника (студент / працівник) і на даний момент стартує з 60 $.

 Для студентів профільних вузів передбачений варіант заявки на фінансову допомогу. У вартість участі у Конгресі входить «вільний день» - 12 травня, у якій планують відвідування Богослужінь у різних Церквах, обід та екскурсія по місту Києву.

За додатковою інформацією прохання звертатися на сайт Конгресу cmcongress.org або письмово за e-mail [email protected]