Тиждень Подружжя втретє об’єднає родини та церкви

27.03.2013, 10:36
Тиждень Подружжя втретє об’єднає родини та церкви - фото 1
Ініціатори найбільшого просімейного руху – Тиждень Подружжя в Україні, який третій рік поспіль пройде 15-22 травня, шукають партнерів та ініціативні команди в регіонах.

podruzhzhya.gifІніціатори найбільшого просімейного руху – Тиждень Подружжя в Україні, який третій рік поспіль пройде 15-22 травня, шукають партнерів та ініціативні команди в регіонах.

Національний Тиждень Подружжя традиційно розпочнеться в Міжнародний День Сім’ї, включатиме святкування Дня Метері та інші яскраві сімейні заходи, присвячені розвитку інститут сім’ї та шлюбу в Україні.

Минулого року ініціатива просімейного руху сколихнула 20 міст України, об’єднавши понад 200 регіональних та національних заходів, в яких прийняли участь близько 20 000 українців.

Цьогоріч ініціатори Тижня Подружжя очікують навіть більший резонанс в країні та активно закликають долучитись до руху просімейні громадські організації, християнські церкви всіх конфесій на деномінацій, журналістів, бізнес і просто всіх небайдужих людей, які вважають, що сім’я – це найбільша суспільна цінність, а подружнє щастя вартує того, щоб закохані чоловік та жінка працювали над його збудуванням щодня.

Згідно з даними європейської статистики розлучень, Україна лідирує за кількістю розлучень серед європейських країн. На 1000 жителів України припадає 5,3 розлучення.

«Змінити таку сумну статистику можна, якщо об’єднати зусилля громадських організацій, церкви, журналістів, місцевої влади і просто всіх небайдужих людей, щоб разом проговорити до суспільства про цінність здорової сім’ї. Головна ідея руху – не залишившись байдужим, зробити те, що в наших силах, щоб підняти авторитет сім’ї в суспільстві». – говорить Олена Шабуніна, комунікаційний директор Тижня Подружжя в Україні. «Долучитись до Тижня Подружжя в Україні дуже просто – організуйте будь-який просімейний захід в вашому місті або долучайтесь до вже існуючих ініціатив. Міцні родини в Україні – це справа кожного».

Тиждень Подружжя – це міжнародних рух, створений з метою поширення авторитету сім’ї в суспільстві та утвердження цінності родини та шлюбу як найбільш значимого суспільного інституту. Вперше Тиждень Подружжя відбувся у Великобританії в 1997 році. В 2011 році до міжнародного руху долучилась Україна, ставши однією з 20 країн світу, які відзначають Тиждень Подружжя.

Мета Тижня Подружжя: кожного року протягом одного тижня зробити подружжя та шлюб головними темами в країні, об’єднавши для цього зусилля громадських організацій, державних та недержавних інституцій, медіа та журналістів, християнських церков, бізнесу та всіх небайдужих людей.

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтесь до

комунікаційного директора Тижня Подружжя в Україні –

Олена Шабуніна: тел. 093 210 31 50,

e-mail: [email protected]

marriageweek.in.ua