Анонс: «Таємниці Ватикану» представлять у Львові

20.02.2013, 14:53
Анонс: «Таємниці Ватикану» представлять у Львові - фото 1
За день до того, як Папа Бенедикт XVI перестане виконуватиме свої обов'язки глави уряду Наступника Святого Петра, 27 лютого, у книгарні "Є" у Львові, о 18.00 год., відбудеться презентація книги Бернара Лєкомта «Таємниці Ватикану».

Таємниці ВатикануЗа день до того, як Папа Бенедикт XVI перестане виконуватиме свої обов'язки глави уряду Наступника Святого Петра, 27 лютого, у книгарні "Є" у Львові, о 18.00 год., відбудеться презентація книги Бернара Лєкомта «Таємниці Ватикану».

Автор пропонує захопливу розповідь про найважливіші таємниці з історії Папської держави упродовж останніх ста років, що викликають численні дискусії, домисли, інтерпретації: від моменту, коли на світовій арені з’явився великий конкурент християнства – комунізм і аж до обрання папою Бенедикта XVI.

“Таємниці Ватикану” розкажуть нам:

  • чому Муссоліні створив Ватиканську державу;
  • у чому насправді полягало мовчання Пія XII у справі нацизму;
  • як Папу вплутали у найбільший повоєнний фінансовий скандал;
  • чому II Ватиканському собору загрожував крах;
  • чи справа Лефевра була справжньою схизмою;
  • що насправді спричинило смерть папи Івана Павла I;
  • хто мав намір убити Івана Павла ІI;
  • чому кардинал Рацінґер не повинен був стати наступником папи Івана Павла ІІ?

Як зазначають у видавництві «Свічадо», так збіглося в часі, що презентація цієї книги відбудеться у дуже важливий історичний період для всієї Католицької Церкви – зречення з престолу Бенедикта XVI та майбутній конклав. Тому гості заходу готові будуть дати відповіді журналістам на питання щодо цієї теми.

Гості заходу: Богдан Трояновський, директор видавництва «Свічадо», о. Юстин Бойко, прокуратор монастирів Студійського уставу УГКЦ при Апостольському Престолі, Тарас Антошевський, журналіст, історик, директор РІСУ, модератор — Анатолій Бабинський, головний редактор журналу «Патріярхат».

Контактна особа: Світлана Бабинська, [email protected], 098 462 59 55, www.svichado.com