• Головна
  • Новини
  • Анонс: Міжнародна релігієзнавча школа «Географія релігії. Релігійна карта світу і простір сакрального»...

Анонс: Міжнародна релігієзнавча школа «Географія релігії. Релігійна карта світу і простір сакрального»

22.11.2011, 16:54

Школу організовують: Український католицький університет, Інститут філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Філософський факультет Московського державного університету імені М.В. Ломоносова, за участі Молодіжної асоціації релігієзнавців (Київ, Україна).

7 -12 березня 2012 року у Львові відбудеться Міжнародна релігієзнавча школа «Географія релігії. Релігійна карта світу і простір сакрального».

Школу організовують та проводять:  Український католицький університет, Інститут філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Філософський факультет Московського державного  університету імені М.В. Ломоносова, за участі Молодіжної асоціації релігієзнавців (Київ, Україна), за  підтримки журналу «Релігієзнавчі дослідження» і порталу «Religious-Life.Ru».

“Географія релігії – нова галузь знань на перетині географічних та релігієзнавчих досліджень, що активно розвивається та приваблює представників інших дисциплін – історії, філософії, теології, культурології, соціології. Історії та сучасному стану, проблематиці, основним напрямкам та ключовим постатям географії релігії, а також її галузі, що розвивається з певного періоду самостійно – екології релігії, - і буде присвячено цю школу», — йдеться в анонсі конференції.

Основними формами роботи школи будуть лекції, доповіді та аналіз текстів на reading-групах. В рамках Школи спеціалістами з університетів України, Росії та Польщі буде прочитано лекційний курс, що вводитиме в проблематику географії релігії. Доповідачі та слухачі Школи за результатами прослуховування лекційного курсу, виступів з доповідями і роботи на reading-групах матимуть можливість отримати сертифікат Міжнародної релігієзнавчої школи.

Детальна інформація про конференцію