• Головна
  • Новини
  • АНОНС: греко-католики в Україні та в світі говоритимуть про служіння єдності у розмаїтті культур...

АНОНС: греко-католики в Україні та в світі говоритимуть про служіння єдності у розмаїтті культур

19.09.2011, 15:44
АНОНС: греко-католики в Україні та в світі говоритимуть про служіння єдності у розмаїтті культур - фото 1

Інститут Історії Церкви УКУ запрошує до участі у Міжнародній науковій конференції на вшанування пам’яті блаженного єпископа Пряшівського Павла Ґойдича та митрополита Філадельфійського Константина Богачевського «Греко-католики в Україні та в світі: служіння єдності у розмаїтті культур».

exklusiv.gifІнститут Історії Церкви УКУ запрошує до участі у Міжнародній науковій конференції на вшанування пам’яті блаженного єпископа Пряшівського Павла Ґойдича та митрополита Філадельфійського Константина Богачевського «Греко-католики в Україні та в світі: служіння єдності у розмаїтті культур».

Конференція відбудеться 22 вересня 2011 року у Богословсько-філософському корпусі УКУ (вул. Хуторівка, 35-а), початок о 9.30.

У програмі виступи українських, словацьких та американських вчених.

Як повідомив РІСУ проректор УКУ з наукової роботи док. Олег Турій, «це перший із серії запланованих заходів у рамках ширшої і тривалішої культурно-наукової програми під загальною назвою "Греко-католики в Україні та в світі: служіння єдності у розмаїтті культур". Ціла програма задумується не лише як суто науково-дослідницький проект, але й як духовно-культурна акція з відкриттям пам'ятних знаків, проведенням виставок і концертів тощо. А її мета полягає в тому, щоб через вшанування видатних діячів минулого сприяти кращому порозумінню і взаємопізнанню греко-католиків у різних країнах, регіонах і континентах та підкресленню особливого місця і ролі унійних Церков у справі практичного втілення ідеї церковної єдності у різних географічних, політичних і культурних контекстах».