• Головна
  • Новини
  • Анонс: ЦХВЄУ відзначає 90-ліття п’ятидесятницького руху в Україні...

Анонс: ЦХВЄУ відзначає 90-ліття п’ятидесятницького руху в Україні

25.08.2011, 19:08
Анонс: ЦХВЄУ відзначає 90-ліття п’ятидесятницького руху в Україні - фото 1
27 серпня 2011 року в Одесі відбудуться урочистості з нагоди святкування 90-ліття п’ятидесятницького руху в Україні та 450-річчя Пересопницького Євангелія.

Церква християн віри євангельської27 серпня 2011 року в Одесі відбудуться урочистості з нагоди святкування 90-ліття п’ятидесятницького руху в Україні та 450-річчя Пересопницького Євангелія.

У серпні 1921 року місіонер Іван Воронаєв прибув в Одесу для духовної праці, тому цю дату прийнято за  початок п’ятидесятницького руху в Україні. На відзначення ювілею Церква християн віри євангельської України підготувала низку заходів, які мають на меті донести до широкого загалу історію та розвиток п’ятидесятництва в нашій країні, проаналізувати здобутки та прорахунки, показати сучасний стан Церкви ХВЄ, повідомляє прес-служба ЦХВЄУ.

Окрім головних заходів у Одесі, святкові богослужіння відбудуться також в Тернополі (18 вересня), Києві (9 жовтня) та Дніпропетровську (23 жовтня 2011 р.).

"Цей захід ЦХВЄУ проводить і в рамках відзначення 450-річчя Пересопницького Євангелія на виконання відповідних указів Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів, оскільки Євангеліє є головною рушійною силою будь-якого пробудження", - зазначено в прес-анонсі.

На святкове богослужіння в Одесі запрошено представників влади, служителі «Асамблеї Божої» США, старші єпископи обласних об’єднань ЦХВЄУ, представники інших християнських конфесій в Україні та багато інших гостей.

Урочисте богослужіння розпочнеться об 11 годині в приміщенні Одеської обласної філармонії (вул. Буніна,15). У програмі заходів - вітальне слово старшого єпископа  ЦХВЄУ Михайла Паночка, представників влади та гостей, доповідь про шлях християн віри євангельської в Україні кандидата історичних наук  М. М. Мокієнка, участь хорових та музичних колективів.

Контактна особа з організаційних питань: Марченко Віктор, тел.0975686058