• Головна
  • Новини
  • Анонс: У Львові обговорюватимуть участь громади в суспільних реформах...

Анонс: У Львові обговорюватимуть участь громади в суспільних реформах

08.08.2011, 16:58
Анонс: У Львові обговорюватимуть участь громади в суспільних реформах - фото 1
IV Екуменічний соціальний тиждень на тему «Реформи через довіру!» відбуватиметься у Львові з 27 вересня до 2 жовтня.

Екуменічний-тиждень.jpgexklusiv.gifIV Екуменічний соціальний тиждень на тему «Реформи через довіру!» відбуватиметься у Львові з 27 вересня до 2 жовтня.

Організатори запрошують усіх зацікавлених до участі в численних конференціях та круглих столах на теми «Реформування – шлях до євроінтеграції», «Довіра як основа соціальної взаємодії в період суспільних реформ», «Громадські ради та органи виконавчої влади: ефективне партнерство», «Реформи як чинник активізації громадянського суспільства».

«Хотілося б, щоб реформи дійсно проходили через довіру - народу до влади та влади до народу, - зазначає голова секретаріату ЕСТ Ірина Кітура. - Розвиток громадянського суспільства, доволі популярне тепер словосполучення, на мою думку, і полягає в тому, щоб громада була активним учасником будь-яких змін у суспільстві і навіть більше - була їх ініціатором. Тому результатом Тижня міг би стати поштовх до ефективного партнерства влади та громади, активізація громади, не пасивне спостереження за тим, що відбувається, а безпосередня участь у процесі. Розуміємо, що лише ЕСТ сам по собі не змінить світ на краще, але, можливо, це буде один із кроків до пошуку рішень, що стануть спільними як для влади, так і для громадян».

Окрім обговорень, учасники Соціального тижня зможуть відвідати виставку малюнків дітей з вадами зору та виставку-ярмарок соціальних організацій, взяти участь у концерті для молоді за участі етно та фольк-гуртів, а також концерті хорового співу у церкві Пресвятої Євхаристії.

Серед акцій ЕСТ – і «День довіри», підготовлений спільно з екуменічною християнською спільнотою Тезе, Франція. Родзинкою цієї події висаджування Дерева миру, яке символізуватиме єдність.