• Головна
  • Теми
  • Анонс: Львівський музей історії релігії на виставці «Білий прочанин в Ватикану» представить особисті речі Івана Павла ІІ...

Анонс: Львівський музей історії релігії на виставці «Білий прочанин в Ватикану» представить особисті речі Івана Павла ІІ

21.06.2011, 09:33
Анонс: Львівський музей історії релігії на виставці «Білий прочанин в Ватикану» представить особисті речі Івана Павла ІІ - фото 1
Виставка приурочена 10-й річниці візиту блаженного Папи Івана Павла ІІ в Україну.

Ivan-Pavlo-II.gifЛьвівський музей історії релігії презентує  виставку «Білий прочанин з Ватикану», приурочену 10-й річниці візиту блаженного Папи Івана Павла ІІ в Україну.

Виставка – дань пам’яті Його Святості Івану Павлу ІІ, якого 1 травня цього року у Ватикані Папа Римський Бенедикт ХVI зачислив до лику блаженних. Вона створена за сприянням архиєпископа  Мечислава Мокшицького митрополита Львівського Римо-Католицької Церкви в Україні, який багато років був особистим секретарем Папи Івана Павла ІІ.

Серед експонатів – особисті речі Івана Павла ІІ: пояси, щоденна сутана, прапорець папамобіля; подарунки для Папи і які він дарував комусь; медалі, монети.  Експонуватиметься близько 80 фотографій про Папу, зроблених його особистим фотографом.

Представить свою колекцію речей і музей. Це добірка газет та журналів, які виходили під час візиту Святішого Отця в Україну,  різноманітна сувенірна продукція:, медалі, значки, прапорці, поштівки, запрошення на Літургію, фотографії,  різні путівники, довідники на допомогу прочанину, який приїхав у Львів.

Урочисте відкриття виставки «Білий прочанин з Ватикану» відбудеться у п’ятницю, 24 червня  о 17 годині 30 хвилин у приміщенні Львівського музею історії релігії, що на площі Музейній, 1.