Анонс: У Києві відбудеться акція «Присвяти ікону героєві»

16.03.2011, 17:59
Анонс: У Києві відбудеться акція «Присвяти ікону героєві» - фото 1

У 93-і роковини перепоховання двадцяти семи героїв Крут ГО «Українська альтернатива» продовжує відновлення композиції Меморіального комплексу пам’яті героїв Крут на Аскольдовій могилі у Києві. 19 березня 2011 року тут відбудеться наступний етап акції «Присвяти ікону герою».

Присвяти_ікону_героєві.jpgУ 93-і роковини перепоховання двадцяти семи героїв Крут ГО «Українська альтернатива» продовжує відновлення композиції Меморіального комплексу пам’яті героїв Крут на Аскольдовій могилі у Києві. 19 березня 2011 року тут відбудеться наступний етап акції «Присвяти ікону герою», повідомляє портал "Громадський простір".

Метою акції організатори називають відновлення кількості ікон на деревах навколо Меморіалу до 150 - кількості, яка була за його відкриття.

Для того, щоб ця робота була можливою, організатори не залучали ґранти чи спонсорські кошти від бізнесу. Було створено громадський фонд для акції 19 березня, у якому за рахунок внесків від двохсот до двох тисяч гривень акумулювали понад шість тисяч гривень.

Точних даних історики не наводять, але півтори сотні - приблизно такими були втрати українських частин у бою під Крутами убитими, тими, хто пропав без вісти, пораненими, полоненими.

Два десятки ікон там збереглося ще від початкової композиції. 29 січня, у 93 річницю бою під Крутами, було розміщено на деревах поряд із символічною могилою на Меморіалі 18 ікон. Вісім із них принесли люди зі своєї доброї волі, дехто пожертвував ікони з власних домівок. 10 ікон за технологією, яка враховує умови перебування під відкритим небом, було виготовлено коштом та силами Громадського об'єднання "Українська альтернатива". За половину з цього десятка були зроблені благодійні внески охочими.

Кожен, хто вирішить долучитися до акції, зможе зробити і свій внесок. До участі запрошуються усі, кому не байдужа героїчна історія та майбутнє нашої країни, зробити індивідуальний внесок на банківський рахунок з тим щоб відшкодувати кошти з громадського фонду. Таким чином буде не десяток благодійників, а 120 – за кількістю ікон, які залишаться на Меморіалі героям Крут на Аскольдовій горі як частина авторського задуму художника А.В.Гайдамаки.

Детальніша інформація про акцію на сайті ГО "Українська альтернатива"