У Львові вшанують пам’ять репресованої молоді

12.01.2011, 11:40
У Львові вшанують пам’ять репресованої молоді - фото 1
У Львові 17 січня розпочнуться заходи із вшанування пам’яті української молоді, репресованої радянським комуністичним режимом 1941 року під час «Процесу 59-ти». Тоді за переконання багатьох було засуджено до найвищої міри покарання.

17_sichnia.jpgУ Львові 17 січня розпочнуться заходи із вшанування пам’яті української молоді, репресованої радянським комуністичним режимом 1941 року під час «Процесу 59-ти». Тоді за переконання багатьох було засуджено до найвищої міри покарання.

За словами представника оргкомітету, начальника Головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Романа Кураша, заходи 17 січня розпочнуться із поминальної відправи у Музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», повідомляє ZAXID.NET. Участь у богослужінні під проводом духовенства УГКЦ візьмуть семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа, керівництво Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, представники інтелігенції, молодіжних та ветеранських громадських організацій. На вшанування запрошено Ольгу Попадин, яка була учасницею «Процесу 59-ти». Також організатори розглядають можливість провести у цей день поминальні панахиди у багатьох храмах Львова.

Продовжать вшанування відкриття тематичної виставки архівних матеріалів у Львівському Національному університеті імені Івана Франка. Пізніше експонати виставки можна буде оглянути в інших вищих навчальних закладах міста. Водночас Львівський історичний музей готує свою експозицію, яку демонструватимуть у школах. Загалом заходи триватимуть до квітня включно.