• Головна
  • Новини
  • На території церкви відкопали 13 артилерійських снарядів часів війни...

На території церкви відкопали 13 артилерійських снарядів часів війни

09.12.2009, 13:11
На території церкви відкопали 13 артилерійських снарядів часів війни - фото 1
У с. Фастовці 8 грудня на території храму успіння Божої Матері виявили арсенал з 13-ти артилерійських снарядів калібру 125 мм часів Великої Вітчизняної війни.

snaryad.jpgЧЕРНІГІВ — У с. Фастовці, Бахмацького району 8 грудня о 10:40 настоятель храму успіння Божої Матері вирішив упорядкувати територію і засадити травою. Він попросив одного з місцевих жителів трактором зорати подвір'я церкви. Коли ж чоловік розпочав роботу, то наштовхнувся на арсенал з 13-ти артилерійських снарядів калібру 125 мм часів Великої Вітчизняної війни, які лежали один біля одного в рядок. Земляні роботи було припинено, а про небезпечну знахідку повідомлено рятувальників МНС та правоохоронців. Місце знахідки охороняється працівниками Бахмацького райвідділу міліції. Про це повідомляє інформагентство Чернігівський монітор.

9 грудня до місця пригоди виїхала група піротехнічних робіт головного облуправління МНС для перевірки прилеглої території, адже цілком можливо, що десь поруч у землі можуть залишитись ще вибухонебезпечні предмети часів війни. Після цього артснаряди будуть знищені у спеціально відведеному місці.

Рятувальники застерігають, що в разі виявлення вибухонебезпечних або схожих на них предметів, ні в якому разі не можна їх чіпати руками. Необхідно негайно повідомити фахівців МНС за номером «101», огородити місце знахідки та відвести від нього людей.