Хакерська атака! РІСУ застерігає про фейкові листи

13.09.2018, 13:11
Хакерська атака! РІСУ застерігає про фейкові листи - фото 1

Редакція РІСУ отримала повідомлення від одного високопоставленого єпископа Вселенського Патріархату, що вчора, 12 вересня, він отримав листа нібито від головного редактора РІСУ з проханням про коментар. Проте лист виявився заражений вірусами, що завдало владиці великі клопоти.

Так виглядав лист ніби-то від РІСУРедакція РІСУ отримала повідомлення від одного високопоставленого єпископа Вселенського Патріархату, що вчора, 12 вересня, він отримав листа нібито від головного редактора РІСУ з проханням про коментар. Проте лист виявився заражений вірусами, що завдало владиці великих клопотів.

Цей лист нагадує повідомлення, які зимою цього року отримували різні церковні діячі, і вони також містили віруси, за допомогою яких зловмисники намагалися отримати доступ до їх поштових скриньок.

Вже на перший погляд стає зрозумілим, що лист, який вчора отримав архиєрей нібито від РІСУ, це неякісна фальшивка. По-перше, він надісланий з адреси [email protected], яку РІСУ не використовує і якої немає у списку наших редакційних емейлів. По-друге, сам лист за стилем і за граматикою не відповідає нашим стандартам. І нарешті, хакерам не було відомо, що саме зараз головний редактор перебуває у відпустці і взагалі не має доступу до мережі Інтернет.

Тому редакція РІСУ застерігає, що ніяких листів з адреси [email protected] не розсилає. Також у своїх повідомленнях ми не вкладаємо нічого в атачмент, що може викликати підозру чи містити небезпеку.

У разі виявлення таких листів нібито від РІСУ — просимо їх не відкривати, а пересилати нам для аналізу.

Нагадаємо, що нещодавно російські хакери намагалися зламати поштові скриньки священнослужителів з оточення Патріарха Варфоломія. За результатами розслідування Associated Press, основними цілями хакерів були три митрополити, наближені до Патріарха: Варфоломій (Самарас), Еммануїл (Адамакіс) і Елпідофор (Ламбриніадіс). За інформацією агентства, "всі вони залучені до питання Томосу" для України.