• Головна
  • Проекти
  • Моніторинг релігійної свободи в Україні — проект РІСУ, який діє постійно...

Моніторинг релігійної свободи в Україні — проект РІСУ, який діє постійно

19.07.2012, 17:29
Моніторинг релігійної свободи в Україні —  проект РІСУ, який діє постійно - фото 1

Протягом багатьох років редакція РІСУ здійснює моніторинг релігійної свободи в Україні. Ми інформуємо про факти порушень прав віруючих і релігійних організацій, перешкоджань у їх діяльності, утисків, нетерпимості, вандалізму на релігійному ґрунті. Якісно і вчасно представлена інформація може допомогти віруючим у захисті їх прав, запобігти подібним порушенням.

exklusiv.gifПротягом багатьох років редакція РІСУ здійснює моніторинг релігійної свободи в Україні. Ми інформуємо про факти порушень прав віруючих і релігійних організацій, перешкоджань у їх діяльності, утисків, нетерпимості, вандалізму на релігійному ґрунті. Якісно і вчасно представлена інформація може допомогти віруючим у захисті їх прав, запобігти подібним порушенням.

Маємо численні приклади, коли така інформація, поширена по інших інтернет-ресурсах і соціальних мережах, давала результат. Особливо, коли йдеться про проблеми у відносинах з місцевими органами влади, про порушення прав віруючих на мирні зібрання тощо.

Також ми інформуємо про позитиви у цій ділянці, про дії, які сприяють зміцненню релігійної свободи в Україні.

Все разом це сприяє усвідомленню віруючими, що вони в стані захистити себе. І таким чином разом ми будуємо засади громадянського суспільства, в якому ЗМІ стоять на його захисті.

Запрошуємо віруючих та релігійні організації інформувати про порушення їх прав, а також про позитивні кроки у цій царині.

Отримані інформації після журналістського опрацювання ми групуємо в окремому підрозділі. І вже звідси вони поширяться в різних ЗМІ, їх використають правозахисники. А в разі потреби можна привернути увагу ширшого загалу до особливо гарячих і знакових подій та процесів.