• Головна
  • Проекти
  • В Острозькій академії відбувся семінар із релігійної журналістики...

В Острозькій академії відбувся семінар із релігійної журналістики

14.02.2011, 17:50
Кафедра релігієзнавства Національного університету «Острозька академія» 10 лютого організувала семінар-лекцію з основ релігійної журналістики за участю редактора Релігійно-інформаційної служби України (RISU) Олени Кулигіної.

Кафедра релігієзнавства Національного університету «Острозька академія» 10 лютого організувала семінар-лекцію з основ релігійної журналістики за участю редактора Релігійно-інформаційної служби України (RISU) Олени Кулигіної. Студенти спеціальностей «релігієзнавство» та «журналістики» обговорювали специфіку релігійних новин в Україні, висвітлення конфесійних тем у світських мас-медіа, найважливіші моменти роботи релігійного журналіста, а також прослухати доповідь на тему «Відображення образу церкви у періодичних виданнях». Про це повідомляє сайт Національного університету "Острозька Академія".

«Сьогодні суспільство не докладає жодних зусиль, щоб отримати об’єктивну інформацію про церкву, – говорить Олена Кулигіна, – Кількість матеріалів про релігійне життя в газетах не перевищує 1%.  Тому  роль релігійних журналістів зростає з кожним роком, особливо у час стрімкої політизації релігії та оцерковлення політики».

Журналістка підкреслила виняткове значення таких лекцій для майбутніх фахівців у цій справі, адже курс релігійної журналістики читається лише в декількох вишах України. За допомогою короткометражного фільму Олена Кулигіна презентувала RISU, якій за 10 років вдалося зайняти лідерські позиції серед схожих інформаційних служб, розповіла про її найважливіші проекти, розслідування, репортажі, а також запросила усіх охочих до співпраці