Військове капеланство під покровом Богородиці

04.10.2010, 12:29
А чим живе нинішня українська Армія? І, особливо, яке її духовне життя — це буде в центрі уваги теми місяця РІСУ в жовтні-2010.

Впродовж багатьох років серед лідерів суспільної довіри українців слідом за Церквою йде армія. Чому високий авторитет Церкви — пояснювати фактично не потрібно, а ось чому такий великий авторитет людей у військовій формі — наразі якихось ґрунтовних пояснень не було. Можна припустити, що громадяни довіряють своїй армії, бо на відміну від інших силовиків її репутація не так заплямована, можливо, тому що прагнуть бачити надійну захисницю своє безпеки.

Історичне минуле і розташування України заклало в свідомості українців повагу до лицарських традицій — ще від часів княжої доби, потім козацтва і, нарешті, національних військових формувань ХХ ст. А чим живе нинішня українська Армія? І, особливо, яке її духовне життя — це буде в центрі уваги теми місяця РІСУ в жовтні-2010.

Жовтень вибрано ще й через те, що день 14 жовтня був празником на Січі, коли до січової церкви Покрови Пресвятої Богородиці збиралося козацтво на свято своєї Небесної Покровительки. Сучасне українське козацтво також вшановує це свято, а Богородиця є покровителькою і для нинішнього українського війська.

Запрошуємо всіх, хто зацікавлений темою військового капеланства, звертатися в редакцію РІСУ (тел./факс 032 2409499), надсилати матеріали ([email protected]).