Блог Юрия Вавринюка_image

Блог Юрия Вавринюка

Поэт, публицист, редактор журнала "Благовісник"

Брехнею аборти не зупиниш

12.03.2011, 12:51

Сьогодні уже вкотре наштовхнувся на таке запитання: «Если бы вы знали женщину, которая забеременела, у которой уже было восемь детей, трое из которых были глухими, двое слепыми, один был умственно отсталым, а у самой женщины сифилис, вы бы порекомендовали ей сделать аборт или оставить ребенка?»

Сьогодні уже вкотре наштовхнувся на таке запитання: «Если бы вы знали женщину, которая забеременела, у которой уже было восемь детей, трое из которых были глухими, двое слепыми, один был умственно отсталым, а у самой женщины сифилис, вы бы порекомендовали ей сделать аборт или оставить ребенка?». Відповідь на це інтригуючи запитання таке: «Якщо ви відповіли на це запитання: «Так!», то ви тим самим вбили б відомого композитора Бетховена».

Цей текст я неодноразово зустрічав в агітках проти абортів, причому переважно у християнських джерелах. Дивуюся тупості та вузьколобості тих, хто використовує подібні речі. Це лише дискредитує християнство, виставляючи його і зокрема борців проти абортів смішними й тупими. 

По-перше, з історичної точки зору така інформація — суцільна брехня. Жодне твердження не відповідає правді. Людвиг ван Бетховен був другою, а не дев’ятою, дитиною, деякі його брати та сестри померли в дитячому віці, але ніхто не був ні глухим, ні сліпим, ні розумово відсталим. Мати померла від туберкульозу і ніколи не хворіла сифілісом. Шановні автори-християни, не лінуйтеся іноді заглядати в енциклопедії!

По-друге, я не розумію такої принциповості стосовно недопустимості абортів, яка допускає варварські методи, страшні жертви та дикі наслідки подібного «дітовиробництва». Навіть якщо б все вищесказане було правдою, я б твердо сказав «Так абортові!» Сказав би тому, що я християнин. Тому, що маю тверезий глузд, а не фанатично-тупе переконання. Скажіть, це нормально з християнської та просто людської точки зору народжувати дитину, навіть якщо вона стане потім геніальною, ціною восьми калік? І звідки батькам знати, що це буде зірка світової величини? А якщо народяться ще вісім «розумово відсталих»? А якщо тим дев’ятим буде не прекрасний композитор, а диктатор на кшталт Гітлера? Чи буде вам приємно насолоджуватися бетховенською музикою в оточені восьми інвалідів, які з’явилися на світ тільки тому, що хтось «правильний» вважає гріхом подібні аборти? Що грішніше: зупинити ціною аборту фабрику мутантів, чи штампувати їх, поки мати витримає?

Я, як християнин, вважаю аборт гріхом. Це головний принцип, Але життя іноді буває складнішим, аніж ми його уявляємо. І тоді нам потрібний здоровий глузд. Як у питанні допустимості абортів, так і в агітації проти них.

Християни, будьте розумними! Не опускайтесь до рівня профанації.

Последние новости

Вчера
18 апреля
17 апреля