Блог Андрия Андрушкива_image

Блог Андрия Андрушкива

Про Йосипа, який бере і робить

30.04.2016, 13:04
Про Йосипа, який бере і робить - фото 1
З людей, от саме з людей, які брали участь в подіях Страсної п'ятниці, мене завжди дивував Йосип з Ариматеї.

Календар існує для того щоб пригадувати. А робити це потрібно для того щоб історія давала поживу для дій в сьогоднішньому і завтрашньому днях. З людей, от саме з людей, які брали участь в подіях Страсної п'ятниці, мене завжди дивував Йосип з Ариматеї. Був ще Симон з Киринеї, який допомагав нести хрест Ісусові, але от Йосип, його вчинки і дії просто не вкладаються в голову.

Лише спробуйте уявити собі ситуацію. Учителя вбили на хресті, як останнього злочинця. Чуда не сталося, всі пішли з Оливної гори. Є якісь жінки, які б'ються в істериці, є улюблений учень, він же майбутній євангелист Іван, який в ступорі. Тіло прибите до хреста і треба б робити все те, що роблять з покійниками, але ж на хресті злочинець, а друзі його, з якими він провів три роки свого життя, порозбігалися, відреклися, засіли на дно в Єрусалимському гарлемі.

І тут з'являється Йосип. Він знав Ісуса дуже добре, але не афішував знайомства, оскільки сам був іудейським старійшиною, а Ісус зі своїми друзями були всього лиш однією з багатьох тодішніх іудейських сект. Більше того, Йосип був дуже впливовою людиною, тому палитися дружбою з мандрівним пророком не хотів. Але в той момент тіло було прибите до хреста і треба було щось із ним робити, зробити так як то пасує в такій ситуації.

Йосип впливовий чоловік і він іде прямо до Пилата, якого знає особисто і каже: так і так, треба тіло зняти і поховати, я все беру на себе. Йосип багатий чоловік, тому віддає свою гробницю, яка коштувала десь так як будинок Петра в Капернаумі. Йосип людина правил, тому ще дає гроші на те, щоб тіло вчителя було помите, намащене оліями і загорнуте в свіже полотно. Йосип людина, яка бере і робить, бо розуміє, що чекати реакцію близьких - то дуже довго, він сам знімає тіло свого друга з хреста.

Йосип йде додому і ще не знає, що в його власному гробі, який він купив для свого похорону, за його фінансової підтримки і безппосередньої допомоги станеться найбільше чудо в історії людства. Життя остаточно переможе смерть в додатковий час. І не остання в цьому роль і його, Йосипа, якого потім назвуть Благообразним. Йосип, який в критичний момент, коли всі вже погодилися з поразкою, зробив так як потрібно, не боявся нашкодити своїй кар'єрі і бізнесу, а просто прийняв те єдине рішення і зробив все що міг.

Напевно саме таким людям, які робили і роблять правильні вчинки, не зважаючи на кар'єру, імідж та сімейні статки, одного недільного ранку вітальне слово говорять незнайомі ангели: "Чого шукаєте живого між мертвими? Він воскрес".

Josyp.jpg

Последние новости

Вчера
27 марта