Колонка редакции_image

Колонка редакции

РІСУ 9 років

01.02.2010, 13:23
Редакції Релігійно-інформаційної служби України сьогодні, 1 лютого, виповнюється 9 років.

Редакції Релігійно-інформаційної служби України сьогодні, 1 лютого, виповнюється 9 років.

Напевно, цей рік був одним із найважчих у нашій роботі. Технічні проблеми зі старим сайтом не те що не дозволяли відповідати на всі нові інформаційні та технологічні виклики, але й просто працювати. Перехід на новий сайт ставав радше вимогою дня. Ми на неї відповіли. Але тривалий час повинні були самі для себе визначити, яким має бути новий сайт, що має змінитися, що потрібно переглянути, удосконалити і т.п. Прагнення зробити новий сайт РІСУ значно якіснішим передбачало багато дискусій, перепланувань. Тому замість 3-4 місяців процес затягнувся на півроку.

За 9 років сайт РІСУ із звичайного переріс у великий інформаційний портал. Перенесення близько 40 тисяч статей зі старого на новий — це однозначно не робота одного дня. Це можна порівняти з переїздом до нового помешкання — речей так багато, що на перший погляд більша квартира не може їх всіх вмістити.

Крім цього, новий портал відкрив нові можливості: відео, звук, фотогалереї, теги, можливості сортування матеріалів за темами і категоріями, опитування, календар і багато іншого. Ми стали більш відкритими для наших читачів: тепер Ви можете логуватися, вести свій блог, бути нашим „народним кореспондентом”. І це ще не кінець.

Протягом цього року ми мали низку інших випробувань. Зокрема, це інформування про візит Патріарха Кирила в Україну. Догодити всім щодо такої події — справа невдячна і не потрібна. Напевно жодний інший портал не зібрав такої вичерпної інформації про цей візит. Ми також широко інформували про міжправославні відносини в Україні, про стан релігійної свободи (був окремий проект). Звичайно, ми не могли оминути увагою тему участі Церков у виборах.

Проте, 2009 рік ще раз підтвердив нашу думку, що все ж нашого читача цікавлять не так політико-церковні пасьянси, як саме духовне життя, релігійна культура. Тому рекордна кількість читачів (майже 4000 на добу) зібралася на РІСУ на свято Покрови. У час Різдвяних свят багато читачів шукали у нас тексти колядок. Протягом року зростала увага до довідкової і пізнавальної бази РІСУ. Отже, саме ці виклики будуть пріоритетними для нас на 10 році життя РІСУ.

У планах РІСУ також нові підпортали, 3-4 з яких появляться у цьому році. Електронна бібліотека вже працює з грудня минулого року, релігійний туризм також вже запущений, а інші перебувають на стадії обговорення зі співавторами.

Як завжди, нам цікаво і важливо почути думку наших читачів. Для цього започатковано опитування.

Бажаємо вам і нам плідного року співпраці! Нехай нашу спільну працю благословить Господь!

Последние новости