Блог о. Петра Балога O.P._image

Блог о. Петра Балога O.P.

МИТРОПОЛИТИ І ЄПИСКОПИ УПЦ МП

10.10.2018, 12:24
МИТРОПОЛИТИ І ЄПИСКОПИ УПЦ МП - фото 1

В УПЦ МП є станом на 2017 рік 92 архієреї, з чого: 27 єпископів, 27 архієпископів, 38 митрополитів. Зазвичай, у Церкві є якийсь начальник (митрополит), і на території його митрополії є декілька єпархій, тобто декілька єпископів, керуючих єпархіями + вікарні. Десь так само з архієпископом.

ЄПИСКОПАТ_УПЦ_МП.jpg

 

Читаю Звіт Керуючого справами Української Православної Церкви (МП) митрополита Антонія Паканича за 2017 рік. Там різні досягнення описані, різні події, комісія там створена у відповідь на Лист «колишнього митрополита Філарета» до Патріарха Кирила, про «антицерковні законодавчі ініціативи», новий орден створено в трьох ступенях і таке інше. Але також є про звернення Синоду УПЦ, щоб не всіх чад УПЦ зобов'язували біометричні паспорти брати. Ну, і що відповідь від Міграційної служби України прийшла: ні, альтернативи немає... Хник.

Проте, найцікавіше – це статистика в кінці. В УПЦ МП є станом на 2017 рік 92 архієреї, з чого: 27 єпископів, 27 архієпископів, 38 митрополитів. Зазвичай, у Церкві є якийсь начальник (митрополит), і на території його митрополії є декілька єпархій, тобто декілька єпископів, керуючих єпархіями + вікарні. Десь так само з архієпископом.

Куди і навіщо такий перекіс з митрополитами і архієпископами? Особливо з першими... Причому, УПЦ МП - це Митрополія з головуючим митрополитом. Мало який Патріархат може похвалитися такою кількістю митрополитів! Здається, що кількість досить значно впливає на якість, бо як і з іншими одиницями, яких стає багато – з ними настає інфляція...

UPD. На сьогоднішній день митрополитів в УПЦ МП вже 42. Архієпископів так само 27, єпископів - 30.

UPD2. «Українці не зобов’язані оформляти ID-паспорт» – Верховний Суд опублікував пояснення - бо це «обмеження прав і свобод особистості» – читаємо на офіційному сайті УПЦ (МП). Один читач, Станислав, прокоментував рішення: «Слава Тебе Господи!»

 

 

Последние новости

Вчера
14 апреля
12 апреля