Блог Павла Береста. О духовном и грешном_image

Блог Павла Береста. О духовном и грешном

В багатоманітті - Один

14.06.2011, 15:04
В багатоманітті - Один - фото 1
В рамках Днів культури Палестини в Україні, на Співочому полі у Києві, була презентована найбільша в світі картина, написана олійними фарбами. Картина має назву «В багатоманітті - Один» й пропагує ідею примирення й толерантності між різними релігіями та народами.

 

В Києві презентовано найбільшу картину в світі, що закликає до релігійної толерантності та миру.

 

В рамках Днів культури Палестини в Україні, на Співочому полі у Києві, була презентована найбільша в світі картина, написана олійними фарбами. 
Картина має назву «В багатоманітті - Один» й пропагує ідею примирення й толерантності між різними релігіями та народами.
 
Автор картини - Джамаль Бадван, громадянин України палестинського походження.
Як відзначив митець, цим твором він хоче звести нові мости порозуміння між різними народами, культурами та релігіями. «Я не хочу війни, расизму, релігійних сутичок. Мені було 9 років, коли почалась війна на моїй батьківщині, я бачив біль, смерть й нічого тоді не міг змінити. Тепер цією картиною хочу сказати людству, хочу крикнути до всіх: Зупиніться! Зупиніться!» - емоційно промовив Джамаль Бадван під час презентації  полотна. 
 
Крім того, художник підкреслив, що своєю картиною він хотів підкреслити, що «на землі є лише одна нація - людина, одна релігія - любов, а Бог - єдин для всіх».
На картині зображені Мойсей, Ісус Христос, біблійні та сучасні сюжети. В центрі символічно змальована ідея єднання релігій голуб, як символ миру, мечеть, християнський собор і синагога. З обох боків картини зображені малюнки дітей різних національностей. Висота полотна 15,2 метра ширина - 20,5 метра, загальна площа квадратних метра.

Під час презентації на Співочому полі, картину було офіційно внесено до Книги рекордів України, на відправленні всі необхідні документи для занесення досягнення до Книги рекордів Гіннесса, як найбільшу картину у світі, написану олійними фарбами на полотні.

На презентації найбільшої картини в світі, написаної на релігійну тематику, були присутні: міністр туризму і культурної спадщини Палестини доктор Хулюд Діабез, офіційний представник президента Палестини Ясер Аббас, Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні Др. Мохаммед Аль-Асаад та заступник міністра культури України Тимофій Кохан.

Посол Палестини Мохаммед Аль-Асаад відзначив на презентації картини, що Палестина є батьківщиною трьох світових релігій – юдаїзму, християнства й ісламу, тому символічно, що палестинський художник, який живе в полірелігійній, демократичній й толерантній країні зміг створити таку картину, якою буде пишатися й Україна, й Палестина. 
Й яка зможе підштовхнути людство задуматись про необхідність мирного й толерантного співіснування на нашій планеті.

Після української презентації художник планує показати картину в інших країнах світу.
Взагалі, твори Джамаля Бадвана, окрім України, вже виставлялись в Палестині, Болгарії, Росії, Туреччині, Ірані, Греції, Америці і Франції.
 
 

Последние новости

Вчера
18 апреля
17 апреля