Блог Николая Малухи_image

Блог Николая Малухи

Презервативы нам помогут!

16.02.2010, 20:39

Сьогодні у Києві із широким розголосом презентували акцію "Життя заради життя" - безкоштовне та анонімне тестування студентів на ВІЛ/СНІД. Також планують провести семінари, тренінги, круглі столи і ще роздати 40 тис. кондомів. Складається"олімпійське" враження про боротьбу зі СНІДом: головне не перемога, а участь!

От читаю новину: З 15 по 19 лютого в десяти вищих навчальних закладах столиці проходитиме акція «Життя заради життя» - безкоштовне та анонімне тестування студентів на ВІЛ/СНІД.

Координатор акції Євгенія Малих вважає, що молоді люди повинні розуміти не лише необхідність запобігання зараженню, але й постійно перевіряти свій статус. «Перевірка не означає сумніви, це – запорука здорового життя», - підкреслила вона. Тестування триватиме 20 хвилин, під час якого з молодими людьми спілкуватиметься психолог.  

Минулого року «Життя заради життя» вже проводилось у дев’яти столичних вишів серед 1,5 тис. студентів. Зараз організатори, через активізацію волонтерів, планують збільшити її масштаби – повідомити про акцію 90 тис. студентів, заохотити пройти тестування 3 тис. осіб і роздати через волонтерів біля 40 тис. презервативів.

Якось дивно: з кожним роком презервативів роздають все більше і більше, але результату не дуже. Тим паче, що наша країна стала передовою з епідемії ВІЛ/СНІД в Європі. Так мабуть нам варто запозичити західний прогресивний досвід?

І тут я погоджуюсь з о. Андрієм Нагірняком:

"Але для ефективності профілактичної роботи з молоддю необхідно наголошувати на фундаментальній важливості ціннісних і морально-етичних орієнтирів, а не лише поширення презервативів та інформації про ?безпечний секс“. Світовий досвід показує ефективність так званої АВС-стратегії, ціллю якої є формування навиків відповідальної поведінки. Ця англійська абревіатура означає ?abstinence“- стриманість (свідомий початок статевого життя в більш старшому віці), ?be faithful“- вірність у стосунках, а також ?use a condoms“ - користування презервативами. Згідно цієї стратегії в інформаційних кампаніях в першу чергу повинні пропагуватися «стриманість», потім «вірність» і лише після цього використання презервативів".

Я розумію, що люди завжди шукають легких шляхів. Купити палочку-виручалочку, лише не нести відповідальності. Спочатку з ким попало і що попало роблять, а потім хникають про СНІД, проводять безглуздні концерти, закликають до якоїсь толерантності до ВІЛ-інфікованих. Я не кажу що все перелічене апріорі погано. Тільки треба боротися не з наслідками, а з причиною.

А то складається "олімпійське" враження про боротьбу зі СНІДом: головне не перемога, а участь!

Последние новости

Вчера
18 апреля
17 апреля