Блог отца Михаила Дымыда._image

Блог отца Михаила Дымыда.

Протоиерей. Отец домашней Церкви. Мечтатель о Единство Христовой Церкви. Профессор Украинского Католического Университета во Львове. Участник видеоканала "Христианин или бандит?".

Ми носимо в наших серцях світло!

03.02.2014, 23:29
Виступ при виході із будинку Франківського суду у Львові, дня 3 лютого 2014.

Христос Раждається!

Дорогі браття і сестри! Тішуся що ви всі сюди прийшли із запаленими свічками. Запалена свічка – це є надія і радість, яка є у ваших очах! Кожен з вас, якщо має хоч одну позитивну думку для свого ближнього, чи для свого суспільства, якщо дивиться з надією навіть на тих, які зло чинять, бо бачить в них ікону Господа Бога нашого Ісуса Христа – чинить добро. Тим, що ми чинимо добро, хоч маленьке, то ми відганяємо зло. А ми якраз усі тут і зібралися тому, що надто багато зла, темряви відчувається і переживається в наших суспільних відносинах. Так, що продовжуємо бути воїнами добра, продовжуємо дивитися, що я можу нині зробити для свого сусіда, для свого подвір’я, для свого міста, чи для свого села. Яким конкретним добрим словом, якою усмішкою, якою конкретною доброю маленькою справою я можу змінити своє життя і життя своїх ближніх.

От ви прийшли сюди. Чому ви прийшли? Ви прийшли для того, щоби зробити добро, щоби підтримати, щоби плече підставити. Зараз в нашому суспільстві панує інтенсивність чинення добра. І це є дуже добре. І я хочу всіх попросити, щоб це не було солом’яним вогнем, щоб це не було даниною часу. Така інтенсивність суспільної свідомості потрібна весь час, постійно. Бо це ми щойно виходимо на нормальний рівень. І треба щоб ми скеровували наші зусилля, наші думки на якусь дуже конкретну ціль. Треба змінити ці структури і системи зла, треба їх звалити, треба творити щось доброго. Треба всю нашу силу диверсифікувати, щоб вона поширювалась в усіх напрямках діяльності нашого суспільства, починаючи з дитячого садочку і закінчуючи похороном людини. Щоби, скажімо, я мав право на якусь послугу у своїй державі згідно із системою, яку я вибрав. Оскільки я є громадянином мені мають надати цю послугу, ще подякувати за те, що я прийшов і що ви могли мені послужити. Ось таке має бути наше змагання.

Але є важкі випадки, коли йдеться про особистий протест. Бо тут опиняєшся сам на сам з тим злом. Очевидно, що воно виявляється через якусь людину. Я є сама на сам. Тоді мусимо черпати зі свого нутра силу, щоб сказати: Ні! Вибачте, почекайте, я вас шаную, але тут ви чините зло, почекайте, я зараз когось покличу, я прийду з фотоапаратом я запишу на диктофон. Прошу кожного з вас так діяти. Щоб інтенсивність нашого повстання була довготривалою. До кінця життя кожного з нас.

Нас приводять до реальності і правильно.

Тут мене питають: Отче, скажіть який результат? Результат є позитивний, бо не все є ще зігнило в нашій державі. Є багато доброго. Ми мусимо на це звертати увагу і про це говорити. В нинішньому судовому засіданні суддя Козюренко прийняв до відома, що є багато неясностей в тих документах, які йому представили і що треба покликати (на наше клопотання) тих ДАІ-шників, які на наш погляд лжесвідчать. Так, що вони будуть покликані до суду і будуть свідчити про те, що вони писали. Так само будуть покликані свідки, які їхали в машині разом зі мною і ті, які говорили зі мною в той час, коли представники ДПС стверджують, що я був 20 км від цього місця. Так, що це є позитив!

Нам треба відзначати, що це є позитив. І нам треба на таких позитивах акцентувати: ось, зверніть увагу, там добре зроблена справа! Будуймо на цьому і підтримуймо цих людей, які ідуть таким чином. Так само не біймося викривати зло. Чітко і ясно. Бо зло боїться світла, а ми як свідомі громадяни тим більше, я знаю тут є багато християн, маємо про це говорити. Це є нашим завданням. Бо ми є Дітьми Світла. І ми про це світло маємо свідчити. Несімо це світло, очищуймо себе, а потім кожний з нас, коли повернеться додому, нехай обніме свого брата чи свою сестру, усміхнеться, поцілує його і скаже: Бог з нами! Ми переможемо, бо ми носимо в наших серцях світло! Христос раждається!

Последние новости

Вчера
27 марта