• Главная
  • Новости
  • Мусульмане сегодня проведут ночь в молитвах перед праздником Ураза-байрам...

Мусульмане сегодня проведут ночь в молитвах перед праздником Ураза-байрам

14.06.2018, 11:07
Мусульмане сегодня проведут ночь в молитвах перед праздником Ураза-байрам - фото 1
Ураза-Байрам или Ид-аль-Фитр (по-арабски) - второй по значению великий праздник у мусульман – по исламскому календарю он наступает в первый день месяца Шавваль

Ураза-Байрам або Ід-аль-Фітр (по-арабськи) - другий за значенням велике свято у мусульман - за ісламським календарем воно настає в перший день місяця Шавваль

Свято Розговіння або Ураза-Байрам - одна з найголовніших подій в ісламському світі, яку починають святкувати після заходу в останній день посту Рамадан і відзначають протягом трьох днів.

Ураза_Байрам.jpg

Рамадан в більшості ісламських країн цьогоріч завершиться 14 червня ввечері - після заходу сонця мусульмани почнуть святкувати Ураза-Байрам.

Ураза-Байрам настане 15 червня. У цей день мусульмани зможуть дозволити собі все, що було заборонено в світлий час доби протягом священного місяця. 14 червня з настанням вечірнього намазу мусульмани читають «такбир» (звеличення Аллаха). Крім цього, вночі перед святковим намазом, мусульмани проводять в молитвах, здійснюють таравіх намаз.

У Корані сказано, що той з віруючих, хто проведе ніч перед Ураза-Байрам і Курбан-байрам в молитвах, не вмре в Судний день.

15 червня у мечетях пройде святковий ранковий намаз. На молитву віруючі збираються заздалегідь, надівши найкраще вбрання. При зустрічі мусульмани обмінюються привітаннями «Ід Мубарак», що означає побажання благословенного свята.

У цей день прийнято виплачувати закят - уль - фітр. За даними порталу Islam, закят передбачений для бідняків, щоб вони могли радіти настанню свята.

Закят-уль-фітр вважається обов'язковим, але виплачувати його в першу чергу необхідно своїм родичам, якщо вони потребують. Тобто, якщо закят буде виплачений чужій людині, коли рідні потребують цього, він не буде зарахований. Забороняється виплачувати закят батькам, дітям або дружині.

Виплатити закят необхідно до настання святкової молитви, можна це зробити в ніч на Ураза-Байрам.

У свято Ураза-Байрам необхідно відвідати близьких родичів, тих, хто хворий і вже покинув цей світ.

Зібрати за столом найближчих і рідних вважається дуже важливим моментом на свято Ураза-байрам.

Свято Ураза-байрам триває три дні. Це відмінний привід піднести один одному подарунки, особливо намагаються догодити маленьким членам сімейства, так як в Ісламі прийнято вважати, що діти і їх радість наближає віруючого до Всевишнього.