Предстоятель УПЦ МП заявив, що Києво-Печерську лавру побудували вірні їхньої Церкви

13.03.2023, 12:37
Держава
Предстоятель УПЦ МП заявив, що Києво-Печерську лавру побудували вірні їхньої Церкви - фото 1
Предстоятель УПЦ МП Онуфрій вважає, що рішення про розірвання договору оренди Києво-Печерської лаври є "несправедливим".

Про це він заявив на проповіді, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«Ми одержали листа від Заповідника про те, що вони відмовляються далі з нами підписувати договір про оренду приміщень. Це означає, що ми повинні покинути лавру, звільнити її», — сказав першоєрарх.
Таке рішення є несправедливим, бо вони саме їхня Церква побудувала лавру, заявив Митрополит Онуфрій Березовський.

«Що далі буде, ми не знаємо, але ми знаємо одне — ця Лавра була побудована вірними нашої Церкви, нашою Церквою. Іншої тоді не було. Потім вона прийшла в занепад в період радянської влади, коли був войовничий атеїзм і ми отримали груду розвалин у 88-му році. І знову наша Церква відбудувала цю святу обитель. І ми вважаємо, що це несправедливо не давати нам дозвіл служити в цьому святому місці», - зазначив він.

«Прошу у вас, дорогі брати і сестри молитов, щоб Господь змінив думки тих людей, які хочуть, щоб братія покинула святу обитель, щоб тут далі горіла лампада молитви, щоб могли кожен з вас прийти сюди, посповідатися, причаститися і поклонитися святим угодникам Печерським», — сказав Предстоятель УПЦ МП.