Editorial column_image

Editorial column

Солідаризуємося з колегами-журналістами з TVi

08.09.2012, 11:47
Ми солідаризуємося з нашими колегами і заявляємо свій протест утискам свободи слова і перешкоджанням у здійсненні професійної журналістської діяльності.

Сьогодні тисячі людей в різних містах України вийдуть на підтримку каналу TVi, проти якого ведуться планові репресії нинішнім політичним режимом. Вже навіть сам цей захід викликав репресії і у багатьох містах влада забороняє акції протесту.

У демократичній державі мають бути непорушними громадянські свободи, серед яких: свобода слова, думки, совісті, мирних зібрань.

Ми, редакція РІСУ, ніколи не зазнавали репресій чи утисків свободи слова. Але ми впевнені, що це репресії не проти одного телеканалу – це наступ на конституційні норми. Стаття 34 Конституції України гарантує право кожного «вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб». Якщо нинішня влада знову і знову порушує основний закон, хіба журналіст має право мовчати? Тому ми солідаризуємося з нашими колегами і заявляємо свій протест утискам свободи слова і перешкоджанням у здійсненні професійної журналістської діяльності.