5 порад, які допоможуть зробити піст справді Великим (ВІДЕО)

19 березня, 10:50
5 порад, які допоможуть зробити піст справді Великим (ВІДЕО) - фото 1
Великий піст – нагода відійти від буденної метушні і відчути себе Божою дитиною. Як використати цей час для духовного зростання?

Джерело: УКУ

Ділимося 5 порадами, які допоможуть зробити піст справді Великим, від Данила Коласи, практиканта Деканату душпастирських справ УКУ.

🔸Памʼятай, куди прямуєш. Піст – це подорож до великої перспективи – Христового Воскресіння. Це свято вільних людей – дітей Божих. Ми стаємо дітьми Божими через хрещення, але чи живемо цим життям? Ціль посту цього навчитися.

🔸Не просто йди, а переходь. Пасха – це перехід євреїв з рабства – у волю, перехід Ісуса Христа від смерті – до життя. Це не мандрівка з поверненням у точку, з якої ви вийшли. Це дорога в один бік, без зворотнього квитка. Піст не про те, щоб певний час не їсти чогось, а потім – переїдати. Під кінець посту людина має стати вільною і не повертатися у рабство! Спробуйте виробити в собі ті звички, які зроблять вас вільними.

🔸Спробуй щось нове. Приходьте на Богослужіння, які відбуваються в часі Великого посту. Глибокі тексти і музика Богослужінь, написані людьми, які розуміли людську природу і переживали глибоке навернення. Наважтеся прийти і пережити зустріч з Богом.

🔸Працюй не важко, а мудро. Краще обрати мало постанов на піст, але виконати їх. Виберіть одну погану звичку, яку хочете викорінити, працюйте над цим. Наприклад, не використовувати телефон після 21:00. Також виберіть одну добру звичку, яку хочете розвинути, наприклад, молитися чи читати Святе Письмо. Памʼятайте, що навіть міліметр може змінити всю траєкторію руху.

🔸Не здавайся. Ми біжимо не спринт, а марафон. Виграє кожен, хто досягає цілі. Не розчаровуйтеся, якщо щось не буде виходити – вставайте і пробуйте знову!