Владиславська парафія готується до ювілею -100-річчя храму Різдва пресвятої Богородиці

Православні жителі Владиславки, яка, як відомо, була населена пізніше від сусідніх Гулів, Вахутинців та інших сіл ходили туди до церкви. Та мріяли мати свою.

"Миронівка.com.ua", 6 жовтня 2008 року

3а розповідями старожилів люди зібрали коти на будівництво храму і його облаштування і зовнішнє фарбування, внутрішні розписи, придбання перших необхідних ікон та інших церковних атрибутів.
Усім селом заготовляли камінь на фундамент та дерево, тоді, як звільнялися від польових робіт, тобто взимку.

А зими ж тоді були суворі - з глибокими снігами та лютими морозами.

Перевозили будівельні матеріали власними кіньми. Вручну готували деревину для майстрів. Кожен старався зробити свій внесок у святу справу — спорудження церкви.

Керував цими роботами місцевий житель Вакула Волошин, допомагав йому Я.П.Кириченко. Проектував храм і наглядав за завершенням його будівництва, архітектор Юргенс.

У селі збереглися перекази про встановлення хрестів на куполах церкви. Робив це один з місцевих жителів. Імені якого, на жаль, не пам'ятають.

Коли він з хрестом на спині піднімався вгору спочатку до одного, а потім - до другого купола, усі в цей час стояли на колінах і молилися. При цьому були присутні багато священиків.

У 1910 році Владиславську церкву освятили, відкрили та назвали храмом Різдва Пресвятої Богородиці. З того часу день 21 вересня, або друга Пречиста, для нашого села велике свято.

11 листопада того ж таки 1910 року у Владиславці вперше задзвонили церковні дзвони.

Нині ми готуємося до відзначення 100-річия храму і хочемо, щоб ювілей він зустрів красивим і величним. Тому розпочали капітальний ремонт. В селі продовжуються традиції дідів і прадідів. Як вони будували церкву всією громадою, так і ми тепер ремонтуємо.

Переважна більшість владиславців зробила свої пожертвування на ці роботи. Підтримує починання парафіян сільська рада, керівники підприємств, організацій.

І, до речі, не тільки нашого села.

Ми вдячні за надану допомогу Г.І.Самоходському, В.В.Попроцькому, П.П.Сокирку, В.В.Воробієвському, Л.Г.Бондаренку, В.А.Буртовому, І.І.Василенку, О.В.Кокоту, С.Г.Загребельному.

В минулі роки поміняли огорожу біля церкви, а в цьому встановили ворота, пробурено свердловину для води, зроблено електропроводку. Є вже й новий іконостас. Його для нашого храму виготовили майстри з Почаєва.

А в церкву безкоштовно доставив місцевий підприємець В.Ф.Боднар, встановив разом з отцем Віталієм О.В.Назяк з Миронівки. Потрібно ще поміняти підлогу, пофарбувати храм всередині та зовні, для чого необхідні значні кошти.

Тож просимо усіх, хто має таку можливість, надати нам фінансову та матеріальну допомогу для проведення цих робіт. Будемо вам щиро вдячні та молитимемось Господу Богу за ваше здоров'я, добробут та щоб дарував вам многії літа.

Наші реквізити:
р/р 2600850012 МФО 320188 в Миронівському, відділенні ОБ №3322. код банку 26067869.

Парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці