• Головна
  • «Що робить чоловіка ЧОЛОВІКОМ?»: тема червневої «Кани»...

«Що робить чоловіка ЧОЛОВІКОМ?»: тема червневої «Кани»

30.05.2016, 14:12
«Що робить чоловіка ЧОЛОВІКОМ?»: тема червневої «Кани» - фото 1
Чи можливо сьогодні зустріти «справжнього чоловіка» і яким він є? А що означає бути чоловіком-християнином в наш час? Відповіді на ці запитання можна знайти у матеріалах провідної теми червневого числа журналу «Кана», де розповідається, що робить чоловіка чоловіком.

Журнал Чи можливо сьогодні зустріти «справжнього чоловіка» і яким він є? А що означає бути чоловіком-християнином в наш час? Відповіді на ці запитання можна знайти у матеріалах провідної теми червневого числа журналу «Кана», де розповідається, що робить чоловіка чоловіком.

Зараз існує не просто криза ідентичності чоловіка, але криза зрілості. Про це в інтерв’ю «Кані» розповідає знаний в Україні лікар-психотерапевт Олег Романчук. Він каже, що багато чоловіків у своїй психологічній зрілості надовго залишаються, наприклад, на етапі підліткового віку. Тому ними в дорослому віці керує не так мудрість чи правда, як потреба щось комусь доказати, завоювати повагу – чи то силою, чи то статусом, багатством.

Цікавими думками щодо чоловіків-християн ділиться і о. Микола Лучок, який провадить закриту групу чоловіків із назвою «Експедиція в серце чоловіка». Там чоловіки збираються і розмовляють про те, що означає бути не просто чоловіком, а мужем Божим. Отець Миколай говорить, що чоловікам не потрібно боротися за лідерство в парафіяльній спільноті, бо в чоловіка є достатньо роботи в своїй церкві – домашній церкві, адже його сім’я – це церква.

«Щиро віруючий чоловік може бути небезпечним», — каже у своїй статті Анатолій Бабинський, віце-президент Міжнародної федерації чоловічих католицьких організацій «Unum omnes». За словами Анатолія, міцна християнська постава чоловіка могла б виявитися небезпечною для багатьох суспільних болячок, які руйнують наше суспільство.

Закінчує тему номера інтерв’ю з отцем Софроном Зелінським, організатором чоловічих таборів у горах, які стали для багатьох чоловіків поштовхом до більшої присутності та активності в парафіяльному житті.

У дусі теми номера є інтерв’ю з Ігорем Зорієм, який вже кілька років живе в Японії. Це цікава розповідь про те, як український чоловік віднаходиться в зовсім іншій культурі, як вчиться радіти життю серед консервативних японців.

Добрим свідченням для багатьох сімей стане знайомство із сім’єю Сергія та Уляни Тимчуків, які кажуть, що важливо, коли подружжя, сім’я починаються з дружби.

Подарунком для наших читачів є розмова з учасниками відомого музичного гурту «Один в Каноє», який своїми піснями «заколихує» слухача.

А для «розширення» наших сердець у цьому числі «Кани» є цікавий матеріал про біженців. Цих людей єзуїт В’ячеслав Окунь називає «людьми великої надії».

Детальніше про умови придбання журналу «Кана» дивіться на сайті видавництва «Свічадо». Про «життя» часопису читайте на нашій сторінці у Фейсбуці.