• Головна
  • Січнева «Кана»: «Милосердя – це питання виживання людей як виду»...

Січнева «Кана»: «Милосердя – це питання виживання людей як виду»

22.12.2015, 09:19
Січнева «Кана»: «Милосердя – це питання виживання людей як виду» - фото 1
Вийшло перше число журналу «Кана» 2016 року. Основна його тема – милосердя, так як саме цьому присвятив новий рік Папа Франциск. І, зважаючи на те, що зараз відбувається у світі, в цьому є великий сенс

Січнева «Кана»: «Милосердя – це питання виживання людей як виду»_1

Вийшло перше число журналу «Кана» 2016 року. Основна його тема – милосердя, так як саме цьому присвятив новий рік Папа Франциск. І, зважаючи на те, що зараз відбувається у світі, в цьому є великий сенс. “Але то не буде так, що Бозя забомбардує той світ посилками з Божим милосердям із Ватикану, – говорить один із авторів журналу о. Олег Федоренко. – Той рік – то заклик для людини – захотіти змінити своє серце, світобачення, заклик до молитви покаяння і навернення. Мало просто проголосити той рік. Мало зробити на парохії празник і повісити банер «Боже милосердя»”.

Тема милосердя в січневій «Кані» розглянута з різних сторін. Тут уміщено і послання Блаженішого Святослава, котрий наголошує на необхідності бути милосердним насамперед до найближчих. Також є інтерв’ю з психологом, котрий розповідає про природу людського милосердя. Серед іншого, психолог Володимир Станчишин говорить про те, якого милосердя потребують хлопці, котрі повертаються з війни. Він каже, що з військовими нав’язливе милосердя не працює. І не треба зі співчуття наливати їм чарку чи розпитувати, як там було, бо найліпше допомогти в тому, що їм насправді потрібно: дізнатися, як вони можуть отримати свої пільги, як оформити статус учасника бойових дій та просто запитати: як ти, як справи?

Також у цьому номері є цікаве інтерв’ю з автором емблеми Ювілейного Року Милосердя, митцем і богословом о. Марком Іваном Рупніком. Найчастіше його знають через мозаїку в каплиці «Редемпторіс Матер», яку він виклав 1996-го на прохання Папи Івана Павла ІІ.

Не залишить байдужим читача й інтерв’ю з родиною Ігоря та Лесі Кравчишиних, котрі народили і виховують восьмеро дітей, і саме через це досвідчують Божого милосердя.

Окрім того читайте в «Кані» статтю про львівських митців, які виготовлять дивовижні різдвяні прикраси для осель, аби прививати людям гарний смак, щоб вони не купували ширпотреб загального вжитку. Також в січневому числі: про традицію українського церковного співу, про різдвяні медівники і оптимальну кількість власних кілограмів.

Детальніше про умови придбання журналу «Кана» дивіться на сайті видавництва «Свічадо».

Про «життя» часопису читайте на нашій сторінці у Фейсбуці.