• Головна
  • «После эйфории» про одвічні питання...

«После эйфории» про одвічні питання

06.05.2014, 16:46
«После эйфории» про одвічні питання - фото 1
Рився в інтернеті в пошуках релігійної публіцистики. У багатьох закордонних авторів інші проблеми, ніж у нас. Тоді вирішив прочитати книгу Максима Балаклицького «После эйфории». Знайдена рецензія насторожила: чи не перебільшує вона переваги цього збірника.

posteuphoriaМаксим Балаклицкий. После эйфории. Религиозная публицистика. — К.: Книгоноша, 2013. — 405 с.

Рився в інтернеті в пошуках релігійної публіцистики. У багатьох закордонних авторів інші проблеми, ніж у нас. Тоді вирішив прочитати книгу Максима Балаклицького «После эйфории». Знайдена рецензія насторожила: чи не перебільшує вона переваги цього збірника.

Примірник «После эйфории» отримав від самого автора. Прочитав за день. Книга де в чому нагадує бесіди православних священиків з мирянами. Різниця в тому, що Максим відповідає на досить одверті питання, які не кожен мирянин поставить батюшці. Також книга Максима — це оригінальні роздуми про Бога, релігію та Церкву.

Кожне есе — частина життєвого шляху автора, відповіді на питання читачів сайту «Твоя Библия» й найголовніше — відповіді на запитання, поставлені ним самим. Також у книзі є есе про соціальні комунікації, релігію, філософію та звичайне життя. Книжка розвіює низку міфів про церкву Адвентистів сьомого дня.

Найбільше сподобалось есе «Праведность по вере: уроки Авраама». Здається, тут автор пише про себе. Адже напевно й він колись переживав випробовування віри. Цей текст —своєрідне дзеркало для людини. Тому що, рано чи пізно, кожен із нас приходить до віри чи намагається прийти до Бога. Усі ми шукаємо Абсолюта, хоч можемо по-різному Його розуміти й бачити. Навіть якщо ви не вірите в Бога, напевне боїтесь смерті, адже страх перед смертю є в усіх нас. Хто вірить в Бога, отримує від Нього ласку втішення.

Книга з естетичного боку виглядає чудово: з красивою обкладинкою, легка і зручного розміру. Друк чіткий, тому очі не болять від читання.

Книгу, на мій погляд, не адресовано вузькій віковій категорії. Вона стане в потребі й сучасній християнській молоді, й людям, які сумніваються в Богові, адже Максим гарно описує небезпеки дошлюбних стосунків і проблеми молодих сімей.

Не варто боятись книги Максима Балаклицького через його релігійні переконання. Сам я православний і після прочитання книги «После эйфории» не став адвентистом, але зробив багато висновків. Купіть книгу та прочитайте, не пошкодуєте. Дякую автору за корисну книгу й відповіді на мої питання.

Ігор Дмитрук,

шеф-редактор журналу Апейрон+