• Головна
  • Теми
  • Звернення Глави Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України з нагоди виборів до Парламенту України...

Звернення Глави Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України з нагоди виборів до Парламенту України

23.10.2012, 09:50
Напередодні виборів до Парламенту звертаюся до всіх Вас зі словом заохочення – взяти активну участь в голосуванні, віддати свій голос за того чи іншого кандидата, якого виберете згідно зі своїм сумлінням.

Дорогі Брати і Сестри!

Церква – дбайлива мати своїх дітей, їй не байдужа жодна людська сфера життя: духовна, моральна, соціальна чи політична. Живемо в конкретному часі і місці, становимо українську націю і те як виглядатиме сьогоднішнє нашої Країни.

І її майбутнє у великій мірі залежить від нашої співпраці з Божим провидінням і небайдужістю до ближнього.

Голосування є обов'язком кожного члена суспільства в якому він живе, відмова від нього – це уникання від відповідальності за себе і за суспільство. Напередодні виборів до Парламенту звертаюся до всіх Вас зі словом заохочення – взяти активну участь в голосуванні, віддати свій голос за того чи іншого кандидата, якого виберете згідно зі своїм сумлінням.

Прошу Вас також про молитву за те, щоб вибори в Україні відбулися на високому демократичному та культурному рівні. Духовну підтримку офіруймо тим, яких обираємо в Народні Депутати, щоб зуміли співпрацювати з Божою благодаттю й гідно служили Всевишньому і суспільству.

Прошу Вас, дорогі Священнослужителі під час Євхаристії, чи в часі інших Богослужінь молитися за країну, в якій живемо, націю, яку творимо і суспільство, яке хочемо, щоб було краще.

Львів, 19 жовтня 2012 року 

Архієпископ Мечислав Мокшицький

Глава Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України

Джерело: КМЦ