• Головна
  • Проекти
  • Завершується висунення номінантів на премію з релігійної журналістики...

Завершується висунення номінантів на премію з релігійної журналістики

17.04.2012, 11:43
Завершується висунення номінантів на премію з релігійної журналістики - фото 1
До 22 квітня триває висунення номінантів на другу Премію блаж. Кароля Войтили для відзначення українських журналістів за найкращий матеріал або серію матеріалів, присвячених різним аспектам релігійного життя в Україні і світі.

exklusiv.gifДо 22 квітня триває висунення номінантів на другу Премію ім. блаж. Кароля Войтили для відзначення українських журналістів за найкращий матеріал або серію матеріалів, присвячених різним аспектам релігійного життя в Україні і світі.

Номінантами на премію можуть бути журналісти, публіцисти, які працюють у різних жанрах журналістики (новини, репортажі, журналістські розслідування, аналітика, колумністика), типах ЗМІ (преса, радіо, телебачення, Інтернет) та блогери.

Відзначаються автори (а не матеріали) за один або кілька власних матеріалів, які були опубліковані за період від червня 2011 року.

Рекомендувати номінантів можуть: редакційні колективи, незалежні експерти, релігійні та громадські організації, а також окремі особи чи групи осіб та члени журі. Листа з рекомендацією можна надіслати на адресу редакції (зазначивши, що йдеться про подання на премію) або прямо на порталі РІСУ. Також голосування відбувається в мережі Facebook.

Головні критерії відбору кандидатів:

—    автор якісно, неупереджено представляє релігійне життя в Україні та світі;

—    номінант володіє глибоким розумінням релігійного контексту, виявляє вміння представити те, що непомітне для інших, зацікавити релігійною тематикою;

—    автор вміє подати «болючі» моменти так, щоби не нашкодити самій Церкві, та запропонувати вихід з кризових ситуації;

—    своїми публікаціями автор привертає увагу світських мас-медіа і суспільства до релігійного життя в Україні та світі;

—    бажано, щоби автор у своїх публікаціях відстоював засади релігійної свободи.

Для визначення переможця створюється незалежне журі, яке також буде враховувати результати відповідного опитування на порталі РІСУ. Журі до 30 квітня визначить переможця конкурсу і 2-3 лауреатів.

Результати конкурсу будуть оголошені під час конференції «Церква в інформаційному просторі», яку проводить РІСУ 4-5 травня 2012 р. у Львові.

Релігійні погляди автора не впливають на рішення журі.

Будуть прийматися до уваги лише ті авторські матеріали, які відповідають загальноприйнятим стандартам журналістики (об’єктивність, неупередженість, правдивість, дотримання авторського права тощо).

Премія була заснована редакцією РІСУ 2011 року з нагоди беатифікації Папи Івана Павла ІІ.