• Головна
  • Проекти
  • Крик про допомогу. Допоможіть врятувати Тарасика Грабчука (оновлено)...

Крик про допомогу. Допоможіть врятувати Тарасика Грабчука (оновлено)

17.10.2011, 15:32

Тарасику в грудні 2011 виповниться 5 років. До трьохрічного віку він ріс звичайним, здоровим, життєрадісним хлопчиком. Понад півтора роки тому у нього з’явились перші ознаки хвороби – почали боліти ніжки. Три місяці лікування на підставі помилкового діагнозу призвели Тарасика до такого стану, що він не міг обходитися без знеболювальних препаратів більше 6 год.

Тарас ГрабчукТарасику в грудні 2011 виповниться 5 років. До трьохрічного віку він ріс звичайним, здоровим, життєрадісним хлопчиком. Понад півтора роки тому у нього з’явились перші ознаки хвороби – почали боліти ніжки. Три місяці  лікування на підставі помилкового діагнозу призвели Тарасика до такого стану, що він не міг обходитися без знеболювальних препаратів більше 6 год.

І лише після цього, в Києві,  у дитячому відділенні Національного Інституту Раку йому поставлено остаточний страшний діагноз – ракова пухлина типу нейробластома в зачеревному просторі, поширена в малий таз з обширними метастазами в лімфовузли та кістки скелета і черепа та в кістковий мозок, 4 стадія.

Почалась нелегка боротьба за життя. Десять місяців Тарасик проходив лікування, впродовж яких цей дивовижний  хлопчик переніс 9 блоків хіміотерапії та пересадку стовбурових клітин кісткового мозку. Проведена за кордоном діагностика підтвердила успішність лікування.

Починаючи з травня,  нарешті сім’я була разом, вдома. Здавалось, світ нарешті посміхнувся нам,  три місяці з травня по липень ми раділи нашому щастю спостерігати, як гралися разом Тарасик і старша за нього на 3 роки сестричка Тетянка. Однак в серпні стан Тараса погіршився. Комп'ютерна томографія встановила, що пухлина знову активна. Київські лікарі відмовилися лікувати Тарасика, оскільки в Україні такі випадки вважаються майже безнадійними.
Єдина надія на порятунок – повторний курс хіміотерапії та трансплантація кісткового мозку за кордоном.  Є велика кількість європейських клінік, які мають значний позитивний досвід лікування дітей з таким діагнозом, однак вартість лікування там становить понад  250 000 євро.

Батьки Тарасика не опускають руки та сподіваються на Вашу допомогу. Віримо, що є достатньо добрих людей, завдяки яким необхідна сума буде зібрана. Ми молимось, щоб весь період лікування Бог близько-близько обнімав Тарасика, оберігав його та зціляв його тіло.

Вся детальна інформація на спеціальному сайті

Вся актуальна інформація на сторінці на Фейсбуці