• Головна
  • День усиновлення очима волонтерів...

День усиновлення очима волонтерів

08.10.2014, 11:40
День усиновлення очима волонтерів - фото 1
«Скільки людей – стільки й думок», а тому кожен може по-різному уявити собі проведення дня усиновлення.

«Скільки людей – стільки й думок», а тому кожен може по-різному уявити собі проведення дня усиновлення. Хтось скаже, що краще зробити якусь рекламу, хтось скаже, що потрібно привести цілу купу подарунків, хтось ще щось придумає…, а ми волонтери Центру Опіки Сиріт вирішили прийти до дітей, яких, на жаль, ще не всиновили.

День усиновлення є особливим днем не так для дитини, як для нас. Для них це нормальний, звичний, повсякденний день зі своєю послідовністю, проблемами, навчанням та турботами. Але у цей день ми по-особливому роздумуємо над моментом усиновлення, над моментом прийняття дитини у нову сім’ю. І щоб діти по-іншому прожили цей день, наші волонтери прийшли до шкіл-інтернатів, щоб через власну присутність, навіть свій приклад, відкрити особливість, цікавість та неординарність дітей, не лише для себе, але також і для вас.

Усиновлення.jpg

Чотири дні, а це з 29 вересня до 2 жовтня, представники Центру Опіки Сиріт відвідували школи-інтернати з оригінальною програмою. До кожної вікової категорії було підібрано відповідний захід чи майстер-клас, враховуючи їхні вміння, намагання та можливості. Звичайно, коли цього вимагала необхідність чи особливість одного із даних виховних закладів, програма дещо видозмінювалась чи спрощувалась, змінювались певні завдання. В основному наша програма виглядала так: молитва на благословення дітей та молебень до Богородиці; відтак з найменшими ми малювали малюнки та робили відкритки для наших героїв в зоні АТО, з дітьми середнього віку ми бавились велику гру або вчились плести чотки; з найстаршими мали спортивну програму, здебільшого ми грали у футбол. Ці заходи часто йшли паралельно один одному, в такий спосіб волонтери охоплювали увесь інтернат і тому діти мали змогу по-різному пережити цей день.

У понеділок нас зустріли діти з Брюхович, у вівторок – Винників, у середу – 2-го та 6-го інтернатів, у четвер діти із інтернату «Мрія». Хоч це була нелегка справа, та все ж таки чудова нагода творення радості та добра для дітей в особливий день. Через наші світлини тепер ви можете побачити цих дітей, можливо навіть крихту їх проблем та турбот.

Тому щиро дякуємо тим, хто приклав зусиль і долучився до творення цього дня. А в особливий спосіб схиляємо голови перед тими, які подарували сиротам дар синівства у новій, люблячій та теплій сім’ї. Тому й ми не залишаємось на місці, а йдемо з Божою поміччю до нових нагод творення для дітей радісних та цікавих моментів, а можливо, й днів їхнього життя, а це приведе нас до нових відкритих сердець.

Джерело: Центр Опіки Сиріт