• Головна
  • Київ стане для всіх, коли в ньому будуть добре себе почувати навіть найслабші!...

Київ стане для всіх, коли в ньому будуть добре себе почувати навіть найслабші!

27.05.2013, 12:57
Київ стане для всіх, коли в ньому будуть добре себе почувати навіть найслабші! - фото 1
Кияни відсвяткували день міста з бездомними.

Свято з бездомними відбулося у неділю, 26 травня,  у парку на Володимирській гірці. Під час святкування гостей пригощали сендвічами і морозивом, виступали Капа Кондур, групи Ярра та MZM band. Свято організували учасники міжнародного руху “Молодь За Мир», який є частиною Спільноти Святого Егідія – студенти та школярі з цього руху у всьому світі, в тому числі і в Україні, допомагають  бідним – бездомним, літнім людям, дітям – і поширюють культуру солідарності та гуманності у своїх містах.

День-Києва-1.jpg

«Сьогодні ми святкували не день Києва , а день киян. Свято, на яке могли прийти всі: бездомні і «домашні», молоді і старі. Свято вдалося, нас підтримали молоді гурти, прийшло не мало гостей – біля сотні бідних, і не менше людей, які допомагали організовувати свято. Було дуже весело, танцювали навіть люди на милицях, - розповідає Юрій Ліфансе, голова Спільноти Святого Егідія у Києві, - Важливо, що свято було організоване силами самих киян. В організації більшість роботи провели активісти руху Молодь За Мир: зробили смачні бутерброди, встановлювали сцену, були «офіціантами». Облаштування свята, гроші на пригощання, воду подарували наші друзі. За це їм велике спасибі. Свято називалося «Місто для всіх, місто для бідних». Місто для всіх? Так, воно стане для всіх, коли в ньому будуть добре себе почувати навіть найслабші! Ми в це віримо і над цим працюємо. День Києва з бідними – це не акція, це момент нашої дружби з бідними. У наших друзів багато проблем, але ми знаємо, що їхня найбільша проблема, проблема нашого міста, проблема для нашого спільного майбутнього, як громади – це неувага і недостатня солідарність між киянами. Тому цей день Києва ми святкуємо разом, щоб показати, що разом веселіше! Тільки разом кожен з нас отримає краще майбутнє для себе, своїх дітей та бабусь! Це був перший досвід для Молоді за мир, він був успішним. Думаю, це має стати традицією».

День-Києва-2.jpg

«Я була на пікніках Спільноти і минулого року, і позаминуло. Цього разу мене вразив масштаб свята! Видно, що люди добре постаралися. Все було дуже смачно, весело. Я навіть трохи танцювала. Дуже приємно, що у День Києва про нас не забувають», - ділиться враженнями Олександра, бездомна (живе на вокзалі).

День-Києва-3.jpg

Святом «Місто бідних, місто для всіх» рух «Молодь За Мир завершив» цей робочий рік – протягом дійства активісти руху розповідали про заходи, які вони провели протягом року і оголосили про початок підготовки та реєстрації на IV Міжнародний конгрес «Молодь Європи за світ без насильства», який відбудеться у Кракові-Аушвіці у вересні 2014 року.