У харківського митрополита УПЦ МП знайшлося чимало елітної нерухомості

13.10.2015, 12:00
У харківського митрополита УПЦ МП знайшлося чимало елітної нерухомості - фото 1
Родині митрополита Харківського та Богодухівського УПЦ Московського патріархату Онуфрія (Олега Легкого) належить три квартири в елітному жилому комплексі «Садова Гірка» в Харкові.

Родині митрополита Харківського та Богодухівського УПЦ Московського патріархату Онуфрія (Олега Легкого) належить три квартири в елітному жилому комплексі «Садова Гірка» в Харкові.

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Дві квартири площею 85 кв м й 163 кв м. оформлені на його матір – Олександру Легку, ще одна квартира площею 291 кв м записана на батька сановника – Володимира Легкого. Всі квартири родичам подарував особисто митрополит в кінці 2014 року.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними реєстру речових прав на нерухоме майно, Володимиру Легкому також належать два машиномісця площею 34 кв м та 19 кв м на паркінгу житлокомплексу «Садова Гірка» (на фото).

Садовая Горка

Ще одне паркомісце батьку митрополита належить в житловому комплексі «Творець», що розташований на вул. Щорса 32г у Києві (на фото). Даних про іншу власність сім’ї митрополита в будинку, де вартість квадратного метра житла $2500, немає.

ЖК Творець

Також, нагадаємо, родина священика має два будинки в елітному районі Харкова на вулиці Білої Акації.

Крім того, Онуфрій є співвласником чотирьох земельних ділянок загальною площею 0,56 га в найбільш розкішному селищі Харківської області – Мартовому. Ділянки розташовані посеред лісу, неподалік від Печенізького водосховища.

Земля Мартове

В 2009 році фірма «Укрзембудтур», якою володіє митрополит разом зі своїм братом, депутатом Харківської облради й секретарем єпархії Яромиром Легким та Тетяною Ярмак, через суд узаконила самобуди в Мартовому. Фірма отримала право власності на чотири дачні будинки літ. «А» площею 25 кв м, літ. «Б» площею 138 кв м, літ. «В» площею 137 кв м, літ. «Г» площею 168 кв м.

Ще на Онуфрія особисто зареєстрований садовий будинок площею 461 кв м в Мартовому.

Також родина Легких володіє землею у селі Черкаська Лозова на березі річки Лозовенька. Особисто Онуфрій орендує земельну ділянку площею 0,35 га.

У його брата поряд дві земельні ділянки загальною площею 0,52 га.

Ще особисто Олег Легкий володіє нежитловими приміщеннями площею 484 кв м в Харкові на вулиці Пушкінській 59/45, де знаходиться ресторан «Авлабар» (на фото), а також нежитловими приміщеннями на вул. Клочківській, 14/7 загальною площею 44 кв м, в яких розташований магазин взуття.

Пушкинская

Крім цього, на митрополита записана квартира 45 кв м на пр. Людвига Свободи.

Донедавна Олег Легкий володів житловим будинком площею 159,6 кв м на вул. Мінській, але в кінці минулого року продав його брату. Будівля зараз перебуває у стадії ремонту.

Мінська

Брат Онуфрія Яромир Легкий також володіє нежитловими приміщеннями площею 294 кв м та 196 кв м на Московському проспекті, 196а в Харкові. Цю нерухомість він придбав того ж дня, що й будинок на вулиці Мінській.

"Наші гроші", 13 жовтня 2015