• Головна
  • Публікації
  • Близько сорока тисяч євангельських християн зібрав Фестиваль надії у Львові...

Близько сорока тисяч євангельських християн зібрав Фестиваль надії у Львові

24.06.2015, 10:17
Близько сорока тисяч  євангельських християн зібрав Фестиваль надії у Львові - фото 1
У Львові 20 червня на стадіоні «Арена Львів» відбулася непересічна подія для євангельських християн України. Близько 40-тисяч людей зі західних областей України зібралися на Фестивалі надії для спільної молитви та богослужіння.

У Львові 20 червня на стадіоні «Арена Львів» відбулася непересічна подія для євангельських християн України. Близько 40-тисяч людей зі західних областей України зібралися на Фестивалі надії для спільної молитви та богослужіння. Ключовими гостями заходу були президент Євангелістської асоціації Біллі Грема Франаклін Грем та відомий християнський композитор, співак Майкл Вітакер Сміт.

Фестиваль надії у Львові

Коли сім років тому Франклін Грем вперше побував в Україні, він отримав багато запрошень приїхати знову, тому зараз приїхав на запрошення багатьох церков. «Різні люди казали, що через ситуацію в Україні нам не час приїжджати. Але я сказав – ні, саме зараз є хороший час для приїзду. Багато людей ставлять питання, чи є надія? Люди шукають політичну надію. Я не є політиком. Але я можу сказати, що ми можемо мати духовну надію. Наш гріх відокремлює нас від Бога, але так бо Бог полюбив світ, що віддав Сина свого народженого, щоб кожен хто вірує в Нього, не загинув, але мав вічне життя. І це є та надія, яку ми приносимо, що Бог може поміняти серця».

Музична програма

Хантлі Браун

Понад дев’ять місяців хористи з різних куточків західної України відвідували репетиції та готувалися до фестивалю. У день заходу на «Арені Львів» об’єднаний хор налічував близько 2800 хористів. Акомпанували хористам симфонічний та духовий оркестри, у складі близько півтисячі різних інструментів. Чудовим доповненням до оркестрів та величезного хору став відомий піаніст-віртуоз Хантлі Браун, який родом із Ямайки, а зараз проживає у США. Хантлі уже не вперше в Україні, проте він уперше на львівському стадіоні заспівав разом із ректором Тбіліської державної семінарії Резо Кікнадзе. Цікавинкою фестивалю став один із найшвидших у світі гітаристів, ковбой Денніс Агаджанян.

Фестиваль надії у Львові

Також на сцені виступили Патліс Бенд з Білорусі, дует Джона та Анни Барбур, всесвітньо відомі майстри вокалу Mansound з Києва, Дарина Кочанжі з Одеси, Анна Поночевна з Києва та Брія Блессінг зі Львова.

Майкл Вітакер Сміт

Завершився Фестиваль надії концертом Майкла Вітакера Сміта (Michael WSmith), триразового володаря Grammy та сорокаразового володаря премії Dove. Майкл приїхав в Україну вперше. Попри те, що концерт тривав лише сорок хвилин, публіка встигла полюбити Майкла. Хоч він співав пісні виключно англійською, але слухачі підспівували Майклу англійською, українською та навіть російською. Адже чимало пісень Майкла Вітакера Сміта перекладено на ці мови. Ділячись своїми враженнями про Фестиваль надії та українців, співак говорить: «Я у вас закохався».

Слово Франкліна Грема

Якщо ти думаєш, що шостий айфон або новенький автомобіль зробить тебе щасливим, – ти помиляєшся! Людина шукає цілі і значення для свого життя, і Бог хоче дати тобі мир і радість, вічне життя. Гріх – це бар’єр між тобою і Богом. Коли ти говориш неправду – це гріх, крадіжка – це гріх, перелюб – це є гріх, будь-які статеві стосунки поза шлюбом – гріх. Бог любить тебе і бажає простити твої гріхи. Ісус сказав: Я дорога і правда і життя. Немає іншого шляху до Бога як через Ісуса Христа”, – з таким меседжем звернувся до львів’ян та гостів міста президент Євангеліської організації Біллі Грема та благодійної організації «Сумка Самарянина».

Франклін Грем

Проте найважливішим, що Франклін Грем хотів донести, було слово про Божу любов до нас: “Якщо ви нічого не запамятаєте сьогодні – то запамятайте одне, що Бог любить тебе! Бог Любить тебе! Бог любить тебе!” 

Андрій Садовий

Не оминув своєю увагою Фестиваль надії і мер міста Львова. Андрій Садовий зауважив, що основною метою зібрання такої великої кількості людей на стадіоні «Арена Львів» – спільна молитва за Україну. «Дуже тішуся, тому що серед нас – Ісус Христос, тому що ми зібралися для прослави Його, ми зібралися для спільної молитви… Я прошу всіх про щиру молитву, щоби був мир у нашій країні, щоби серця всіх українців наповнилися любов’ю, щоби Бог дав просвітлення для всіх тих керівників, які керують у нашій державі».

Фестиваль надії в Україні проводиться не вперше. У 2007 році Євангелічна асоціація Біллі Грема проводила за участі Франкліна Грема такий захід у Києві на Олімпійському стадіоні. Цьогоріч такі ж фестивалі організовують ще у восьми країнах світу. 

Тетяна РУДЕНЬКА