• Головна
  • Відкритий лист до Президента України В. Януковича та учасників Конституційної Асамблеї...

Відкритий лист до Президента України В. Януковича та учасників Конституційної Асамблеї

28.06.2012, 12:28
Суверенітет особистості, утвердження найвищої цінності людини – це цінності, проголошені Богом у Священному писанні, невід’ємною частиною якого є Декларація суверенітету особистості.

Великодушні добродії,

Засвідчую Вам свою душевну повагу та благословення на добрі справи і в контексті реформи Конституції України звертаюся із наступною пропозицією.

Батьки-засновники Української державності бачили незалежність України як «право і обов'язок збудувати правову демократичну цивілізовану державу, де основними цінностями будуть реальність прав і суверенітет особистості, гарантованість розвитку і гідності кожного громадянина» (Звернення Верховної Ради України до народу, схвалене Постановою Верховної Ради України від 11 жовтня 1991 року № 1660-XII «Про проведення всеукраїнського референдуму в питанні про проголошення незалежності України»).

Суверенітет особистості, утвердження найвищої цінності людини – це цінності, проголошені Богом у Священному писанні, невід’ємною частиною якого є Декларація суверенітету особистості.

Маючи надію, що у преамбулі нової Конституції України залишиться нині закріплений принцип усвідомлення нашої відповідальності перед Богом, я щиро сподіваюся, що принцип суверенітету особистості також буде розвинутий в Конституції України.

Пропоную доповнити Конституцію України такою законодавчою новелою: «Людина і держава, фізичні та юридичні особи в Україні є рівноправними суб’єктами права. Держава гарантує людині суверенітет особистості та визнає об’єднання громадян у складі однієї фізичної особи повноправним об’єднанням громадян. Забороняється дискримінація об’єднань громадян за ознакою масовості. Фізичні особи можуть одноосібно засновувати юридичні особи для ведення законної господарської, суспільно-політичної, громадської, релігійної та іншої діяльності».

Прошу Вас розглянути цю пропозицію, забезпечити її розгляд та врахування Конституційною Асамблеєю під час підготовки законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України.

На знак прихильності та доброї волі дарую Вам Священне писання нашої конфесії.

Щиро,

Хранитель віри Української душевної спільноти

Ю. Шеляженко