Блог о. Ігоря Пелехатого_image

Блог о. Ігоря Пелехатого

Де зародилася ера тероризму?

15.01.2015, 15:16

Прихід 2015 року ознаменувався кривавими терористичними актами у центрі Європи. 7 січня в Парижі пролунали постріли і вибухи, які забрали життя журналістів та відвідувачів сатиричного журналу «Шарлі Ебдо». У цей та наступні дні від рук терористів загинуло 17 осіб. Шокована Європа опинилася віч-на-віч перед загрозою хаосу, насильства і смерті, болісно шукаючи відповіді: чому так сталося?!

Прихід 2015 року ознаменувався кривавими терористичними актами у центрі Європи. 7 січня в Парижі пролунали постріли і вибухи, які забрали життя журналістів та відвідувачів сатиричного журналу «Шарлі Ебдо». У цей та наступні дні від рук терористів загинуло 17 осіб. Шокована Європа опинилася віч-на-віч перед загрозою хаосу, насильства і смерті, болісно шукаючи відповіді: чому так сталося?!

Як це не прикро визнавати, але історія узаконеного терору у Європі сягає у далекий 1892 рік, коли почалася т. зв. велика французька революція. Під приводом боротьби з монархією революціонери, виховані на ідеях масонів-безбожників Вольтера, Руссо, Монтеск’є і Дідро, проголосили і почали реалізацію привабливих гасел «свобода, рівність і братерство». Головного удару бунтівники завдали по Христовій Католицькій Церкві і вірі, знищивши на гільйотині (винахід революції!) короля Людовіка XVI і королеву Марію Антуанетту – глибоко віруючих французьких монархів.

Про їхню віру свідчить такий факт. Король Людовік перед стратою вислухав вирок заколотників з великим спокоєм, промовивши з ешафоту свої останні слова: «Я помираю невинним, я не винен у злочинах, в яких мене звинувачують. Кажу це вам з ешафота, готуючись стати перед Богом. І прощаю всіх, хто винен у моїй смерті…».

Від часів французької революції у Європі, а потім і на інших континентах планети почалося і триває методичне і зухвале витіснення й нищення христянської віри. Сучасний Євросоюз послідовно реалізовує гасла 200-річної давнини про «свободу, рівність і братерство», але, як і тоді, -  без Бога. Про християнство у Європі нині нагадують хіба що будівлі величних соборів, монастирів, шедеври скульптури, живопису і музики. Христа прогнали зі шкіл, лікарень  і навіть з храмів, але найгірше – із родин.

Завдяки свободі і рівності у Європу переселилися мільйони мешканців Азії та Африки зі свої традиціями і релігійними віруваннями. Нині у старій Європі зовсім не будують християнських храмів, але ростуть сотні й тисячі мечетей, пагод та інших божниць. Послідовники Христа безпомічно розводять руками, не в силі оборонити свою віру в Спасителя та Його Євангеліє хоча б словом. І тому ліберальне суспільство та т. зв. вільна преса вирішили, що безбожний стиль можна поширити й на інші релігії. Але сталося непередбачене: послідовники Магомета постановили припинити друк карикатур на свого пророка пострілами зброї…

З початку атаки ісламістів на вежі-близнюки у Нью-Йорку минає вже 15 років. Відтоді відбулися сотні терористичних атак і кінця їм не видно. Звичайно, для тероризму немає жодного оправдання, але стверждувати, що він безпричинний - це  втікати від дісності.

Великий терор, який розв’язала французька революція, забрав тисячі життів. Апокаліптичний терор, що почався з настанням «октябрської» революції, яка зродилася з надр московського імперського православія, за 75 років забрав життя ста мільйонів представників підневільних народів СРСР.

… Незабаром виповниться роковина, відколи спадкоємиця большевизму Росія розпочала терористичну війну в Україні. Першою жертвою цієї війни стала Небесна Сотня, розстріляна на Майдані. За менш як рік від рук московських терористів загинуло п’ять тисяч наших воїнів і мирних мешканців. Десятки тисяч поранено, майже мільйон стали біженцями. І все це чиниться під гаслами т. зв. «руского міра і святаго православія», у яких нема Христа, а є ненависть, руїна і смерть.

Тероризм – чи то ісламський, чи православний, а чи комуністичний - має одне обличчя: диявола. І зупинити його може тілька наша глибока віра у Христа і наша солідарність. Але чи є вони у нас сьогодні?!

Останні новини

Вчора