Блог протоієрея Євгена Заплетнюка_image

Блог протоієрея Євгена Заплетнюка

Із Днем Незалежності нас, українці!

24.08.2015, 20:08
Із Днем Незалежності нас, українці! - фото 1

За кілька останніх років це свято нарешті перетворилося з гламурного та пафосного, порожнього святкування по «Інтеру» на свято нашої єдності, любові до рідної землі та пам’яті тих героїв, які захищали її у всі часи – від часів князя Володимира до Майдану Незалежності та Донбасу. Ще ніколи в пам’яті нині живучих людей День Незалежності не був для нас настільки важливим святом. Важливим і особистим.

Високопреосвященні та Преосвященні Владики, Вчесесні Отці, Дорогі брати та сестри-українці!

Щиро вітаю вас із Днем Незалежності нашої України!

За кілька останніх років це свято нарешті перетворилося з гламурного та пафосного, порожнього святкування по «Інтеру» на свято нашої єдності, любові до рідної землі та пам’яті тих героїв, які захищали її у всі часи – від часів князя Володимира до Майдану Незалежності та Донбасу. Ще ніколи в пам’яті нині живучих людей День Незалежності не був для нас настільки важливим святом. Важливим і особистим.

Тому, передусім я звертаюся з величезною повагою та вдячністю до наших героїв, які зі зброєю в руках нині боронять українські кордони на сході. Нехай Господь подає вам мужність, міцність духу, сміливість та козацьку силу вигнати з нашої рідної оселі останнього кремлівського окупанта. Ми постійно за вас молимося і віримо, що в кожному бою вам невидимо допомагає Сам Господь Бог, а Пречиста Діва Марія тримає над вами Свій омофор! Знайте, що ви приклад для всіх нас. Ім’я кожного нашого бійця є, та назавжди залишиться гордістю не лише для його родини, але й для кожного села чи міста на всі віки. Кохані наші чоловіки, татусі, сини, брати, друзі, сусіди та однокласники. Повертайтесь живими з перемогою!

Дорогі батьки – матері, татусі, дружини та дітки тих, хто не повернувся додому з Майдану чи зони проведення АТО. Низький вам уклін та вдячність від імені всіх українців. Ми не можемо в цей день не згадати про ваш біль, бо він не тільки ваш. Ми всі молимося за те, щоб Господь допоміг усім нам швидше пережите це горе. Ваша родина стала особливою: вона дала Україні Героя. Немає слів, які б стали для вас утіхою. Жодне слово не буде вдалим. Тому, скажу просто: дякуємо вам за сина та чоловіка. Будемо робити все, щоб пам’ять про нашого героя жила у віках, а ми були гідними продовжувати його святу справу – боротися за свою свободу, тихе мирне небо над своєю головою та свою рідну хату, де живуть щасливі українці. Вічна пам’ять Героям та подяка вам за цю святу жертву заради майбутнього України та всіх нас.

Дорогі брати капелани – військові священики. Час, у який випало нам нести своє служіння Богу та Україні, сповнений неймовірних випробувань. Ми з вами ще ніколи не зустрічали так багато людського горя та сліз. І хоча, ми не можемо брати до рук зброю, у нас є інша зброя – сильніша: Святе Євангеліє та благословення Христове йти та навчати, просвічувати цей світ. Плакати з тими хто плаче та радіти з тими, хто радіє. Нехай цей день стане для вас новою П’ятидесятницею – днем духовної віднови, що дарує сили та наснагу в служінні. Наша боротьба не проти плоті та крові, а проти духів злоби білокам’яної.

Дорогі волонтери та тисячі безіменних жертводавців, які допомагають нашому війську. Цей день – день коли ми можемо та повинні сказати кожному з вас щире спасибі та вклонитись низенько, до самої землі. Без вашої праці та подвигу наше військо не могло б стільки часу настільки добре надавати прочухана тим, хто сумнівається в нашому минулому та майбутньому. Не знаю, де ви берете сили та сміливості – але вони вражають. Це наша Україна. Тут жити нам і нашим дітям. І нам її боронити так як можемо та як бачимо. Зі святом вас, дорогенькі!

Дорогі та шановні всіма польові лікарі, медики, психологи та психотерапевти. Те, що робите для майбутнього нашої Держави не можна переоцінити. Якщо наше військо – це лицарі в обладунках, то саме ви і є цим щитом, який охороняє від куль, лікує фізичні та душевні травми. Молимося, щоб Господь благословив ваші руки – зашивати та зцілювати воїнські рани. Нехай Ангел-охоронець буде вашим постійним супутником у всьому, так як і ви стаєте ангелами-охоронцями для всіх наших хлопців. Божої допомоги та здоров’я вам. Низький уклін!

А ми всі разом: наші бійці на полі бою, родини героїв, волонтери, священики-капелани, медики, психологи, жертводавці та всі інші люди доброї волі- старі та малі, грамотні та прості, багатії та бідні, начальники та безробітні, будемо кожен на своєму місці робити все можливе, щоб День Незалежності вже скоро став для нас і Днем нашої остаточної перемоги над усіма зовнішніми та внутрішніми ворогами.

Кожен, хто зазіхає на наші права та свободу, має бути покараним за всією суворістю демократичного законодавства! Той, хто не вірить в Україну, повинен забиратися геть. Кожен сепаратит має постати перед законом, а кожен зрадник має за це сповна відповісти. Ми віримо та знаємо, що прийде час і кожен покидьок, який привів у наші оселі війну, відповість за кожну сльозу та крапельку нашої крові не тільки перед Богом, але й Україною.

Не дорогі (дешеві) російські солдати-окупанти! Тільки завдяки вам ми – українці нарешті згадали хто ми.

Ми згадали чиї ж ми діти, та як любити свою державу, стоячи за неї до кінця життя.

Вам ніколи цього не зрозуміти, бо ми з вами різні. Різні не тільки по тому, що цінуємо власну честь, гідність та моральні принцими. Про що вам збагнути й неможливо.

Ми різні перш за все тому, що ми дозволяємо собі думати, не очікуючи на вказівки начальників. Українці – самі собі начальники.

А вам не можна думати, бо ви просто дешеве м’ясо та добриво для української свободи.

Свобода – це те, чого ви так боїтесь.

Це те, що з давніх-давен живе в нашому серці.

Ви ніколи не вміли, а більшість із вас уже не встигнуть навчитися, розрізняти добро від зла, а правду від маніпуляції. Наша нова зброя – це найкращі ліки від вашого ідіотизму та злоби.

Дорогою ціною ми платимо за це. Але воно того варте.

Незалежність та свобода – це те, що робить людину людиною.

Ми – вільні, а ви – раби!

Наше майбутнє – в чудовій новій, європейській Україні, а ваше в безіменних могилах.

У нас навіть собак і котів хоронять із більшими почестями. Подумайте про це.

А поки – святкуйте разом із нами.

Святкуйте та заздріть!

Сьогодні – День Незалежності нашої великої та славної України!

Усіх нас із святом! Слава Україні! Слава Героям!

Останні новини