Блог Олени Кулигіної_image

Блог Олени Кулигіної

Про Папу Римського і презервативи

21.11.2010, 16:50
Про Папу Римського і презервативи - фото 1

Бенедикт_XVI.jpgВчора мас-медіа і блогери, зокрема багато моїх друзів в ЖЖ, твіттері, фейсбуці, в тому числі і християнські журналісти, розтиражували новину: "Папа Римский уже не против презервативов. Бенедикт XVI назвал презервативы шагом к более человечной сексуальности",  "Папа римский допускает использование презервативов" і т.д.

Не хочу бути апологетом Бенедикта XVI, тим більше, що я і не католичка :) Але читала і думала: щось тут не те. Ну не те!
Що ж саме - "не те" - стало зрозуміло, коли прочитала іншу цитату, безпосередньо слова Бенедикта, без сенсаційних інтерперетацій медійників:

«... Зосередити свою увагу лише на презервативах означає звульгаризувати сексуальність, і саме ця вульгаризація становить небезпечну причину того, що багато й багато людей більше не вбачають у сексуальності вираження своєї любові, а лише певного роду наркотик, який самі собі вводять. Тому, також і боротьба проти вульгаризації сексуальності є частиною великого зусилля, спрямованого на те, щоб позитивно оцінювати сексуальність, щоб вона могла здійснити свій позитивний ефект на людську істоту в її повноті. Можуть існувати окремі оправдуючі випадки, коли, наприклад, презерватив застосовує повія, адже це може стати першим кроком до моралізації, першим актом відповідальності, щоб наново розвинути усвідомлення того, що не все є дозволеним, і не можна робити все, що заманеться. Однак, це не є справжній та відповідний спосіб, щоб подолати ВІЛ-інфекцію. Насправді, необхідна гуманізація сексуальності...».

Більш того, як уточнює в своєму блозі Ілля Стронґовський, посилаючись на Associated Press, мова йде саме про чоловічу проституцію:

"Benedict said that condoms are not a moral solution to stopping AIDS. But he said in some cases, such as for male prostitutes, their use could represent a first step in assuming moral responsibility "in the intention of reducing the risk of infection."

Погодьтесь, ті самі слова, сказані в контексті або вирвані з нього, сприймаються зовсім інакше. А з огляну на останнє уточнення зовсім міняють загальний смисл усього сказаного Папою Бенедиктом.

Дорогі люди, будьмо пильні, коли читаємо сенсаційні повідомлення у ЗМІ.

Панове журналісти, давайте вчитись бути відповідальними за свої слова. Якщо вже ми так гонорово називаємо себе "четвертою владою" і прагнемо бути моральнішими за перші три.