Блог Олени Кулигіної_image

Блог Олени Кулигіної

Діти сонця

08.11.2010, 00:30
Легше когось звинуватити у духовній хворобі - "излишне надуманной сердобольности", ніж подивитись в очі тим, проти кого Церква судиться.

Минулого року у Всеукраїнському конкурсі "Репортери надії в Україні" перше місце серед тележурналістів отримала Христина Стець, журналіст ТРК "Люкс" зі Львова. Навіть члени експертного журі не соромились сліз, переглядаючи її конкурсну роботу "Діти з синдромом Дауна". Про дітей з особливими потребами, яких ще називають "дітьми сонця" за їхню надзвичайну здатність любити.

Знайдіть, будь ласка, 6 хвилин, щоби переглянути цей сюжет.

Але є й інший погляд на дітей з синдромом Дауна:

"...Простите меня, если у кого-то такая же беда, но не рождаются дети с синдромом Дауна, с эпилепсией, с шизофренией просто так, «по ошибке природы». Не у каждого они рождаются. Лишь духовно больной человек не способен воспроизводить здоровое потомство. Это грехи духовные, тягчайшие, нависшие на нынешних поколениях", - таку аргументацію в боротьбі за монастирські землі проти Дніпропетровського інтернату № 1 використовують деякі православні публіцисти. На що тільки не підеш, аби виправдати вчинки "своїх". Бо ж, звичайно, легше когось звинуватити у духовній хворобі, "излишне надуманной сердобольности" (цитата звідти же), ніж просто подивитись в очі тим, проти кого Церква судиться.

"По їхніх плодах ви пізнаєте їх", - сказано в Євангелії. І більше нема слів, щоби коментувати другий сюжет, зокрема, слова ігумені Зосими (починаючи з хвилини 3:25).

Останні новини

Вчора