Блог Олени Мокренчук. З погляду вічності..._image

Блог Олени Мокренчук. З погляду вічності...

БІОЕТИЧНІ ПОГЛЯДИ НА ПРОБЛЕМИ ҐЕНДЕРНОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ

14.03.2012, 09:22
Стаття доцента кафедри екології НЛТУ України, кандидата біологічних наук Оліферчук Вікторії Петрівни докладно розкриває основні аспекти цього дуже суперечливого питання.

Перш, ніж ми проаналізуємо явище ґендеру нам необхідно зрозуміти, що це за термін, який зміст вкладають у нього, і які процеси лобіюють застосовуючи його в Україні.

Ґендер - це соціокультурна категорія та колективні уявлення, завдяки яким біологічні відмінності статей переводяться на мову соціальної та культурної диференціації. Цей термін був введений ООН та ЄС замість традиційного - «стать».

З точки зору біології належність людини до чоловічої чи жіночої статі визначається з моменту зачаття. Розрізняють хромосомну (генетичну), гонадну і анатомічну та генітальну стать.

Для хромосомної статі вирішальною є наявність чи відсутність Y– хромосоми у в генетичному наборі. Жіноча стать, крім 44 основних хромосом, передбачає наявність двох однакових хромосом, які позначають літерою Х, отже особи жіночої статі мають генетичну формулу 44+ХХ. Чоловіча стать, крім згаданих 44 хромосом, передбачає наявність хромосом Х та Y. Особи чоловічої статі мають генетичний набір 44+ХY. Науково доведено, що хромосомна стать визначає всі решта елементи статі.

Хромосомна стать визначає розвиток статевих залоз (гонад): яєчок у чоловіка і яйників у жінок. Хромосома У або Х активує певні гени, відповідальні за розвиток статевих залоз. Гонади продукують гормони, які впливають на формування статевих органів. Анатомічна стать формується на основі хромосом і гонад. І нарешті – генітальна стать. ЇЇ визначають анатомічні особливості на рівні зовнішніх статевих органів. На ембріональній стадії розвитку зовнішні статеві органи формуються під впливом чоловічих або жіночих статевих гормонів. Отже, якщо прийняти позицію, що людина народжується дво або декілька статевою, і що вона нібито сама може вибирати – бути їй чоловіком чи жінкою, це означає перекреслити всю біологічну науку (генетику, біохімію, фізіологію і т.ін.)! Це– абсурдні речі!

Частина людського мозку контролює лімбічну нервову систему. Ця система відповідає за довготривалу пам’ять, а також за всі інстинкти людини: наприклад самозбереження, статевий інстинкт. Якщо душа людини інспірована Божим духом, то її дух та душа керує статевими інстинктами, і людина поводить себе адекватно в суспільстві. Якщо ж людина душевно хвора, то її інстинкти володіють нею. Така особа може мати гомосексуальні потяги та інші статеві збочення.

Стать людини – це не тільки комплекс структур матеріального характеру. Оскільки людина складається з духа, душі та тіла, то існує тісний зв’язок між статтю і особою. Тут необхідно виділити три елементи: а) статевість стосується усієї особи : «І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх.»(Буття 1:27).

б) людська статевість означає взаємодоповнюваність і тісне спілкування: І сказав Господь Бог: «Не добре, щоб бути чоловіку самотнім. Створю йому поміч, подібну до нього» (Буття 2:18);

« Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом» (Буття 2:24).

в) зв’язок любові та прокреації, тобто народження дітей і створення міцної гармонійної сім’ї: « Плодіться й розмножуйтеся, і наповняйте землю…..»( Буття 1:28) .

Господь чітко визначив ролі чоловіка та жінки у сім’ї. Він назвав жінку поміччю для чоловіка, подібну та рівну йому. Отже питання рівності між чоловіком і жінкою – це не компетенція лобістів гендерної політики, і не потрібно боротися за якусь містичну рівність між чоловіком і жінкою! Принципи та закони поведінки між статями давно відомі… Просто за ними не живе основна маса суспільства! А формула проста: треба жити з Богом і виконувати Його Слово. Щоб цього навчитися, необхідно реалізовувати в Україні програми та проекти навчання сімейних пар, педагогів та психологів як укріпляти стосунки в родині, як навчитися жити в любові та єдності, як виховати дітей гармонійними особистостями.

Стосунки в сім’ї повинні бути наповнені любов’ю «агапе»: жертовною, тихою, покірною, смиренною, відданою. Господь визначив роль дітей в такій гармонійній сім’ї, як тих, що слухають і поважають батьків. Сформована на Біблійних засадах сім’я формує міцне високоморальне, високоінтелектуальне суспільство, де кожна особа незалежно від статі має можливість на професійний ріст та визнання в суспільстві. Це лише залежатиме від здібностей кожної конкретної особи та її бажання працювати над собою. Ось стандарт стосунків, які необхідно досягати нашим українським сім’ям, і створити в Україні всі умови для допомоги тим родинам, які ще не навчилися жити за цими християнськими цінностями!

Для того, щоб досягти цих високих стандартів у суспільстві необхідно, щоб люди в країні були не релігійними, не конфесійними, а віруючими, тобто, щоб вони мали особисті глибокі стосунки з Богом та відроджений Ним людський дух. Ці стосунки досягаються через акт покаяння (грец.- метанео, що означає – переміна образу мислення), та визнання Ісуса Господом свого життя, і формування Божих пріоритетів у ньому.

Натомість в Україну намагаються ввести на рівні законодавства гендерне виховання та гендерну політику, яка передбачає впровадження сатанинських технологій, які хочуть зруйнувати інститут сім’ї, створений Богом та просунути легалізацію содомітських збочень.

Одним з ідеологів гендерного виховання є автор «Соціобіології» Едвард Осборн Уілсон. Згідно його теорії біологічну базу будь-якої соціальної поведінки слід шукати в тваринному світі. Теорія про те, що людська агресія, ксенофобія, депресія, гомосексуальність – наслідок існування певних генів. Але Господь у Святому Письмі називає всі ці прояви гріхом. Е.О. Уілсон пояснює соціальні аномалії у людині на рівні матерії, а всі ці негативні прояви насправді наслідком не відродженої Богом людської душі.

Ще один ідеолог гендеру - Маргарет Мід – антрополог, дарвініст, матеріаліст. Захистила “ працю”, в якій її «наукові» дослідження стверджують про «щасливе» життя тільки в умовах випадкових статевих зв’язків без ознак вини і неврозу. 50 років ця жінка проповідувала дошлюбні стосунки. Плоди її “праці” проявляються у статистиці розлучень по всьому світу та у проблемі. яку ми намагаємось висвітлити у цій статті. Це лише кілька прикладів псевдонауки, яку намагаються поставити в основу задоволення гріховних брутальних амбіцій купки душевно хворих людей.

В Україні зараз є чудова нагода для того, щоб зупинити експансію гендерного виховання та гендерної політики .

А першим кроком на цьому шляху є: вилучення з понятійного апарату у нашій країні терміну «гендер», а відновлення у всіх законах, підзаконних актах та інших нормативно-правових документах слова «стать». Оскільки статей є дві, то і закони будуть стосуватися тільки відносин двох статей та їх майбутніх поколінь. Така дія дасть можливість не допустити руйнування фундаменту української родини та зберегти моральне здоров’я нації.