• Головна
  • Новини
  • «Асоціації мусульман України» закликає політиків світу зупинити вбивства мирних жителів в Алеппо...

«Асоціації мусульман України» закликає політиків світу зупинити вбивства мирних жителів в Алеппо

14.12.2016, 10:25
«Асоціації мусульман України» закликає політиків світу зупинити вбивства мирних жителів в Алеппо - фото 1
Глава «Асоціації мусульман України» Сулейман (Елімдар) Хайруллаєв закликав мусульман молитися про спасіння жертв гуманітарної катастрофи в місті Халеб (Алеппо) в Сирії.

АМУ.jpgГлава «Асоціації мусульман України» Сулейман (Елімдар) Хайруллаєв закликав мусульман молитися про спасіння жертв гуманітарної катастрофи в місті Халеб (Алеппо) в Сирії.

«Я закликаю всіх мусульман робити дуа, закликати Аллаха (с.в.т.) про допомогу, просити захисту для них, щоб Аллах вберіг пригноблений жителів Халеба і всіх, по відношенню до кого сьогодні чинять несправедливо. Сьогодні війна ведеться не з воїнами, а з жінками, дітьми та людьми похилого віку, які не в змозі захистити себе. Я закликаю (так само, як робив Пророк Мухаммад, нехай благословить його Аллах і вітає) до того, щоб кожен мусульманин в кожній мечеті піднімав руки і просив у Аллаха захисту і порятунку для них», – заявив глава АМУ.

Він підкреслив, що загибель беззбройних мирних жителів Алеппо, страти і тортури проходять при потуранні міжнародних організацій і лідерів найбільших держав. «Ми знаємо про жінок, які в Шамі піддаються різним тортурам, згвалтуванням. І дуже боляче стає від того, що весь світ мовчить. Ісламський світ мовчить, Європа мовчить, ніби нічого не відбувається», – зазначив Сулейман Хайруллаєв. Він закликав журналістів говорити про події в Сирії, щоб весь світ дізнався імена злочинців, а політики почали діяти і зупинили вбивства мирних жителів.

Глава АМУ зазначив, що серед різних випадків переслідування мусульман в світі загибель цивільних осіб в Сирії виділяється особливою жорсткістю і масштабами. «Сьогодні є проблеми в Україні, в Криму, в усьому світі є проблеми ... але є злочини куди страшніші», – додав він.

Облога Алеппо урядовими військами спільно з шиїтськими угрупованнями за підтримки російської військової авіації і радників призвела до загибелі тисяч мирних жителів. Спостерігачі і журналісти констатують численні випадки вбивств жителів міста і насильства над ними.