• Головна
  • Новини
  • В Японії відкрився саміт «Великої сімки»: лідери держав зустрілися в синтоїстському храмі Ісе...

В Японії відкрився саміт «Великої сімки»: лідери держав зустрілися в синтоїстському храмі Ісе

26.05.2016, 12:13
В Японії відкрився саміт «Великої сімки»: лідери держав зустрілися в синтоїстському храмі Ісе - фото 1
Рішення організувати таку зустріч прийняв прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який сам часто відвідує цей храм, присвячений богині сонця Аматерасу, праматері японських імператорів.

храм_Ісе.jpgРішення організувати таку зустріч прийняв прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який сам часто відвідує цей храм, присвячений богині сонця Аматерасу, праматері японських імператорів.

У «G7» крім США і Японії, також входять Великобританія, Італія, Канада, Німеччина і Франція. У саміті бере участь і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Протягом двох робочих днів саміту - четверга і п'ятниці – учасники проведуть п'ять засідань, присвячених різним темам – від глобальної економіки до територіальних амбіцій Китаю.
Окремий документ політики обіцяють підписати з приводу корупції – на тлі масштабних гучних скандалів останнього часу.

Серед зовнішньополітичних тем лідери обговорять і боротьбу з тероризмом, і виконання Мінських угод, і морську безпеку – Японія, як господиня саміту, обіцяла підняти питання про спірні з Китаєм і В'єтнамом острови.

7.jpg

У п'ятницю президент Обама відвідає Хіросіму – він стане першим в історії американським лідером - чинним господарем Білого Дому, який візьме участь в церемонії в пам'ять жертв американських атомних бомбардувань Хіросіми і Нагасакі. Тому японські ЗМІ приділяють цьому візиту Барака Обами особливу увагу. Про це повідомляє «Бізнес портал».