• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск просить вірних молитися за його завтрашню Апостольську подорож до Африки...

Папа Франциск просить вірних молитися за його завтрашню Апостольську подорож до Африки

24.11.2015, 08:59
Папа Франциск просить вірних молитися за його завтрашню Апостольську подорож до Африки - фото 1
Візит Папи Франциска до Африки триватиме від 25 до 30 листопада 2015 р. та охоплюватиме три країни – Кенію, Уганду та Центральноафриканську Республіку.

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 22 листопада 2015 р., привітавши пломників, що зібралися га площі Святого Петра, Святіший Отець звернувся до вірних з проханням про молитовний супровід його візиту до Африки:

«Наступної середи, – сказав він, – розпочну свою подорож до Африки, щоб відвідати Кенію, Уганду та Центральноафриканську Республіку. Прошу всіх вас молитися за цю подорож, щоб вона стала для всіх знаком близькості та любові. Разом просімо Діву Марію благословити ці дорогі серцю землі, щоб там завжди панували мир і процвітання». Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Папа_Африка.JPG

Як РІСУ інформувала , європейські - насамперед французькі - спецслужби повідомили про досить високу ймовірність організованого ісламістами замаху на Папу Римського Франциска в Центральноафриканській Республіці, де понтифік братиме участь у відкритті собору в Бангі 29 листопада. На думку фахівців з антитерору, ризик нападу дуже високий, а ефективність місцевих сил безпеки залишає бажати кращого. Ситуацію посилює той факт, що візит понтифіка викличе величезний приплив паломників до столиці країни.

Папа був проінформований про загрозу, однак категорично відмовився скасовувати свою поїздку. Сили безпеки Святого престолу вже направили команду експертів до Бангі, щоб відпрацювати всі можливі сценарії захисту понтифіка і звести до мінімуму ризик для вірян. Як уточнює The Huffington Post, мова може йти про десятки, сотні тисяч вірних із ЦАР, а також сусідніх Чаду, Камеруну, Судану, Південного Судану, Конго та інших країн, де останнім часом активізувалися бойовики терористичної "Ісламської держави" і "Боко Харам".

Візит Папи Франциска до Африки триватиме від 25 до 30 листопада 2015 р. та охоплюватиме три країни – Кенію, Уганду та Центральноафриканську Республіку.