• Головна
  • Новини
  • Християни Сирії обурилися заявами РПЦ про "священну війну"...

Християни Сирії обурилися заявами РПЦ про "священну війну"

07.10.2015, 11:06

Християни, які живуть у Сирії, різко негативно відгукнулися щодо недавнього виступу офіційного представника Російської Православної Церкви, у якому той назвав удари, що наносяться російськими ВПС, частиною священної боротьби. обурилися заявами РПЦ про "священну війну".

Християни, які живуть у Сирії, різко негативно відгукнулися щодо недавнього виступу офіційного представника Російської Православної Церкви, у якому той назвав удари, що наносяться російськими ВПС, частиною священної боротьби.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Бі-бі-сі.

У повідомленні нагадується, що глава синодального відділу по взаємодії Церкви і суспільства Московського Патріархату протоєрей Всеволод Чаплін заявив: "Боротьба з тероризмом, за справедливий мир, за гідність людей, які відчувають виклик терору, - це дуже моральна, це, якщо хочете, священна боротьба, і сьогодні наша країна є, напевно, найбільш активною у світі силою, яка протистоїть терору".

Також священик підкреслив, що Росія завжди відігравала особливу роль на Близькому Сході.

У відповідь на це висловлювання один з лідерів сирійської християнської церкви, єпископ Ільяс Тума заявив: "Не може бути в християнстві ніякої священної війни! Незалежно від того, хто згоден з цим чи ні".

Ще один сирійський священик, Іспірідон Танус, заявив в інтерв'ю сайту Suriyat, що Росія грає з вогнем: "Мученики нашої церкви не стануть мучениками війни, вони - жертви війни".

У той же час провідний панарабського супутникового телеканалу "Аль-Джазіра" Фейсал аль-Касим написав на своїй сторінці в Twitter: "Коли Російська церква описує російську інтервенцію в Сирії як священну війну, вона тим самим мимоволі закликає мусульман на джихад".

Багато коментаторів-християни в соцмережах також висловили гнів у зв'язку зі словами прес-секретаря РПЦ.

"Нехристиянські та неетичні заяви Російської церкви не відображають ні поглядів християн Сходу, ні християнства взагалі. Давайте будемо пам'ятати, що ідея "священної війни" прийшла від західних хрестоносців", - написав у Facebook Наджіб Георг Авад.

"Ми, християни Близького Сходу, віримо в священний світ і співіснування", - додав він.