• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані богослуження Пальмової Неділі...

Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані богослуження Пальмової Неділі

30.03.2015, 09:41
Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані богослуження Пальмової Неділі - фото 1
За повідомленням Радіо Ватикан, на початку Богослуження відбулося посвячення пальмових і оливкових галузок та пройшла урочиста процесія, що є нагадуванням в’їзду Ісуса в Єрусалим.

Дорога покори – це Божа дорога, і для Христових учнів іншої не існує. На це звернув увагу Папа Франциск у проповіді, виголошеній під час Євхаристійного богослуження з нагоди Пальмової неділі, яке він очолив на площі Святого Петра у Ватикані у неділю, 29 березня 2015 року.

За повідомленням Радіо Ватикан, на початку Богослуження відбулося посвячення пальмових і оливкових галузок та пройшла урочиста процесія, що є нагадуванням в’їзду Ісуса в Єрусалим. Далі розпочалася Свята Меса, яка в латинському обряді має спеціальну назву – «Свята Меса Страстей Господніх». Під час неї читається Євангеліє, яке розповідає про останню вечерю Ісуса з учнями, про ув’язнення, суд, розп’яття, смерть і поховання Ісуса Христа. Ця відправа є введенням до Великого Тижня, протягом якого християни покликані день за днем брати активну участь в різних відправах, що пригадують основні моменти нашого спасіння.

Ватикан.jpg

Пальмова неділя – це також день, коли на місцевому рівні відзначається Всесвітній День Молоді. Тому площа Святого Петра у Ватикані, в більшості, була заповнена молоддю, насамперед – з Римської дієцезії, але не бракувало й тих, які приїхали до Вічного Міста з усіх куточків світу.

Представники різних груп молоді взяли участь в процесії з галузками. Саме з нагоди відзначення Дня молоді з Римським Архиєреєм співслужать кардинал Аґостіно Валліні, Вікарій Папи для Римської дієцезії, та його заступник архиєпископ Філіппо Янноне, і кардинал Станіслав Рилко, Президент Папської Ради в справах мирян, яка відповідає за проведення Всесвітніх Днів Молоді, та Секретар цього відомства архиєпископ Йозеф Клеменс.

Богослуження закінчиться проказуванням молитви «Ангел Господній» та Апостольським благословенням.